"Nu stau pe scaunul lui Octavian Belu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Răducan, expertă pe probleme de sport la Palatul Cotroceni, nu are încă o relaţie stabilă, dar spune că nu se grăbeşte şi aşteaptă clipa în care îl va găsi pe alesul vieţii

Andreea Răducan, expertă pe probleme de sport la Palatul Cotroceni, nu are încă o relaţie stabilă, dar spune că nu se grăbeşte şi aşteaptă clipa în care îl va găsi pe alesul vieţii sale

La 24 de ani, cea care a încântat o lume întreagă la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000) îşi împarte viaţa între joburile pe care le are la Fundaţia Olimpică şi la Palatul Cotroceni. Atunci când are timp liber, iese în oraş cu prietenii ori pleacă în excursii împreună cu mama şi fratele.

"Toată lumea mă numeşte consilier prezidenţial şi vorbeşte că i-am luat locul lui Octavian Belu, care a plecat la Agenţia Naţională pentru Sport. Nu este deloc aşa. Adevărata mea funcţie este de expert pe probleme de sport la Palatul Cotroceni şi nu de consilier prezidenţial, aşa cum au fost numiţi Octavian Belu şi Mariana Bitang", ne povesteşte direct Andreea, care colaborează cu alte vedete autohtone în vederea dezvoltării sportului juvenil în România.

Cea care a câştigat inimile românilor odată cu Jocurile Olimpice de la Sydney, acolo unde a fost deposedată de aur la individual compus, după un întreg scandal, din cauza unei banale pastile de nurofen, îşi împarte zilele de lucru între Fundaţia Olimpică Română şi acţiuni coordonate sub tutela administraţiei prezidenţiale. Ziua de lucru începe la nouă dimineaţa şi se încheie la nouă seara. "Mulţi mă întreabă cum reuşesc. Le spun că am fost organizată de mică. Mi-am structurat foarte bine programul şi nu mi-a fost greu niciodată", povesteşte campioana noastră.

Un singur iubit până în prezent

Fosta gimnastă îşi împarte bine calculat timpul liber. Ieşiri cu prietenii, excursii şi întâlniri cu mama şi fratele său. Când vine vorba de viaţa sentimentală, ea vorbeşte extrem de deschis şi spune că aşteaptă încă omul potrivit alături de care să înceapă o viaţă de familie. "Ştiu că s-a tot vorbit în presă de unul sau de altul. Vă spun sigur că singura mea relaţie serioasă a fost cu Bogdan Orzaţă (fost component al lotului masculin de gimnastică al României), cu care am stat aproape doi ani. În rest, am avut mai mult <<întâlniri>> , dacă le pot spune aşa. Am 24 de ani, dar nu mă grăbesc. Am o viaţă plină şi aştept momentul în care va apărea cineva alături de care să-mi fac un viitor. Până atunci, am destule de făcut", ne povesteşte, extrem de relaxată, Andreea.

Iubitoare de animale, domnişoara Răducan a primit un căţel în cadrul emisiunii "Surprize, surprize", de la TVR 1, pe care l-a ţinut în casă o bună perioadă de timp, dar a fost nevoită să-l dea. "Era un câine-lup de două luni, la care am ţinut mult. Dar nu aveam timp de el. Îl lăsam singur în casă şi de plictiseală mi-a ros toată mobila. Aşa că l-am dat", spune Andreea, care speră ca, atunci când se va muta din apartamentul din care stă acum, la viitoarea casă, să nu ducă lipsă de animale cu care să se joace în curte. În plimbările sale prin lume, fosta campioană a rămas îndrăgostită de Malaysia, ţară pe care doreşte să o revadă într-o bună zi. Până atunci, ea va pleca în luna august în Italia, la Rimini, împreună cu fratele, Sorin, şi mama, Simina, pentru un concediu în familie.

Trimite scrisoare oficială la CIO

Marele regret din carieră al Andreei rămâne momentul în care i-a fost retrasă medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000), obţinută la individual compus. Motivul invocat de Comitetul Internaţional Olimpic a fost descoperirea unei cantităţi de pseudoefedrină, găsită în urma analizelor, rezultată dintr-o banală pastilă de nurofen luată din cauza unor dureri de cap. Interesant este însă că pseudoefedrina se afla la acea vreme pe lista substanţelor interzise de forul olimpic, dar nu şi pe cea a Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. "Am intensificat acţiunea pentru a-mi recăpăta medalia. Am vorbit cu doamna Vâjâială, de la Agenţia Naţională Antidoping, care se ocupă şi de dopajul la nivel mondial. Sper să primesc un rezultat care să mă încurajeze şi să trimit cât mai rapid o scrisoare la forul internaţional. Vreau să-mi iau înapoi ceea ce îmi aparţine. Nu doresc să trăiesc cu acest regret o viaţă, iar la 50 de ani să mă gândesc că nu am acţionat atunci când trebuia pentru a fi în posesia unei medalii olimpice de aur", povesteşte, cu o urmă de tristeţe, fosta sportivă.

Revine în sala de gimnastică

Cu toate că în momentul de faţă nu se gândeşte încă la o revenire în lumea gimnasticii, Andreea Răducan freamătă atunci când vine vorba de sol, bârnă ori paralele. De altfel, nici nu i-ar fi prea greu, având în vedere anturajul şi prietenia care o leagă încă de multe gimnaste de calibru ale României, Maria Olaru, Claudia Presecan ori Monica Roşu. "Discut mult cu fetele despre gimnastică atunic când ne întâlnim. Aş minţi să spun că nu mi-e dor de sală. Deocamdată am însă alte treburi, dar într-o bună zi cred că am să revin printre aparate", mărturiseşte Andreea.

Am intensificat acţiunea pentru a-mi recăpăta medalia. Vreau să-mi iau înapoi ceea ce îmi aparţine.
Andreea Răducan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite