"Să spună Gigi care este cea mai bună echipă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Publicul a fost fantastic. Practic, am jucat 15 contra 11. Cred că n-am mai avut asemenea suporteri de pe vremea lui Mircea Lucescu.- Ce ştii despre Hamburger SV?- Nu ştiu nimic despre ei.


- Publicul a fost fantastic. Practic, am jucat 15 contra 11. Cred că n-am mai avut asemenea suporteri de pe vremea lui Mircea Lucescu.
- Ce ştii despre Hamburger SV?
- Nu ştiu nimic despre ei. Recunosc însă că mă uitam, în primul tur, la meciul dintre ei şi FC Thun şi i-aş fi preferat pe elveţieni. O să fie mai greu şi pentru că jucăm acasă primul meci. În plus, suntem într-o fază în care toată lumea ne ia în seamă. Dar nu trebuie să ne fie teamă. Important este să nu luăm gol.
- Cât de gravă este accidentarea suferită în meciul cu Hertha?
- S-ar putea să pierd primul meci cu Hamburger. Mai fac un control medical marţi şi abia atunci voi şti cât o să stau pe tuşă. La faza respectivă a fost un atac din lateral. Mi-a sucit genunchiul şi am cerut schimbarea. Am înţeles că este afectat meniscul.
- Care este cea mai bună echipă din fotbalul românesc?
- La tragerea la sorţi, Gigi a declarat: "Acum se va vedea cine este cea mai bună echipă din fotbalul românesc", aşa că el ar trebui să spună asta. Noi am eliminat pe Feyenoord, care, în campionat, a învins-o cu 5-1 pe Heerenveen. Aşa că… Eu mă bucur că s-au calificat şi ei, dar îmi pare rău că nu au adus mai multe puncte României.
- Îţi pare rău că ai rămas în Giuleşti?
- Nu. Am atins o performanţă pe care eu, ca jucător, nu ştiu dacă o voi mai atinge. Dar mă voi gândi la finala Cupei UEFA abia după ce vom trece de Hamburger.

George Copos: "Trebuie să aducem bani de acasă"
Deşi fericit pentru calificarea giuleştenilor, patronul George Copos avea un singur motiv de întristare: trebuie să aducă bani de acasă pentru a-i premia pe jucători. "Îmi scot pălăria în faţa echipei şi a antrenorului. Sunt mândru că am învins. Dar am ieşit prost din punct de vedere financiar, pentru că trebuie să premiem calificarea cu aproximativ 250.000 de euro. şi trebuie să venim cu bani de acasă, pentru că nu am vândut bilete cât trebuia", a spus Copos. În altă ordine de idei, rapidiştii au petrecut joi noapte în restaurantul Quattro Stagioni. Însoţiţi de prietene sau soţii, fotbaliştii au intrat mai greu în atmosferă, abia după miezul nopţii reuşind să se mai destindă.

Hamburger SV
Anul înfiinţării: 1887
Culori: abastru-alb-negru
Stadion: AOL-Arena (55.000 de locuri)
Palmares:
• a câştigat de trei ori campionatul (1979, 1982, 1983)
• a câştigat de trei ori Cupa Germaniei (1963, 1976, 1987)
• a câştigat Cupa Cupelor (1977)
• a câştigat Cupa Campionilor (1983)
Antrenor: Thomas Doll
Jucători reprezentativi: Thimothee Atouba (internaţional camerunez); Daniel Van Buyten (internaţional belgian); Mehdi Mahdavikia (internaţional iranian); Nigel De Jong, Rafael Van Der Vaart, Khalid Boulahrouz (internaţionali olandezi); Sergei Barbarez (internaţional bosniac)

Parcurs Cupa UEFA (venită din Intertoto)
Hamburger - FC Copenhaga 1-1, 0-1
ţSKA Sofia - Hamburger 0-1
Hamburger - Viking 2-0
Monaco - Hamburger 2-0
Hamburger - Slavia Praga 2-0
Hamburger - FC Thun 2-0, 0-1
• În Bundesliga, Hamburger ocupă locul doi, la opt puncte în spatele liderului Bayern München. În 22 de partide disputate până acum, ea a obţinut 14 victorii, cinci rezultate de egalitate şi trei înfrângeri, a marcat 35 de goluri şi a primit numai 15.

Presa germană
"Bild": "A fost meritat! Nulităţile de la Hertha părăsesc Europa"
"Berliner Morgenpost": "0-2. Afară din Cupa UEFA"
"Der Tagespiegel": "Insucces istoric. Înainte de a fi o ruşine pentru Bundesliga, Hertha este o ruşine pentru ea însăşi"
"Sport Bild": "Hertha, în cădere libere"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite