Barcelona şi Real, sperietorile din sferturile Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată lumea vrea să evite cele două forţe din Spania la tragerea la sorţi de azi, ora 12.30, în direct pe adevarul.ro şi TVR 1.

Dacă în privinţa „calului de bătaie" din sferturi nu există dubii, APOEL Nicosia fiind ţinta favorită a tuturor calificatelor, lucrurile sunt clare şi în legătură cu cine trebuie evitat. La tragerea la sorţi a ţintarului sferturilor şi semifinalelor Ligii Campionilor de azi, de la Nyon (12.30 TVR 1), nimeni nu vrea să pice cu cei doi granzi din Spania, Real şi Barcelona. De altfel, Spania e singura ţară care are două reprezentante în urnele de azi, confirmându-şi statutul de campionatul numărul unu din Europa.

Allegri nu mai vrea cu Barca

„E important pentru noi să nu picăm cu echipele spaniole", a declarat antrenorul lui Milan, Allegri, care a simţit pe pielea lui forţa catalanilor chiar în acest sezon, în grupe, când italienii au scos o remiză în ultimul minut pe Nou Camp, dar au pierdut acasă cu 2-3.


Rivale în competiţia internă, pe care o domină în mod autoritar, Real şi Barca au arătat în ultima vreme că n-au rival nici în Europa, având cel mai bun parcurs din acest sezon al Ligii. „Aş vrea mai degrabă să jucăm finala cu Barcelona, dar dacă vom pica pe parcurs cu ei, nu e nicio problemă. Nu ne e frică", a declarat Sergio Ramos, fundaşul lui Real Madrid.

Ar putea fi 3 „Clasico" într-o săptămână

Cele două echipe din Spania ar fi jucat, cel mai probabil, şi finala de anul trecut de pe Wembley dacă nu s-ar fi întâlnit în „dublă" directă în semifinale. Atunci a triumfat formaţia lui Guardiola, care a luat şi campionatul. Acum, situaţia s-a schimbat, „albii" având un avans de 10 puncte în lupta pentru titlu. Interesant este că, dacă cele două s-ar întâlni în semifinale, atunci vor disputa numai puţin de trei meciuri într-o singură săptămână! Între cele două manşe din Liga Campionilor (18-25 aprilie) se va strecura şi partida directă din campionat (22 aprilie).

image

Culoar pentru Bayern?
O variantă de care se tem spaniolii este aceea ca Bayern Munchen să fie protejată la tragerea de astăzi. Finala din acest sezon se va juca pe Allianz Arena, chiar stadionul echipei germane. Iar interesele de marketing care ar dori pe Bayern în finală ar face ca traseul nemţilor să fie uşurat, adică să fie poziţionaţi pe partea tabloului fără Barcelona şi Real.

Belo la Liga Europa, Breitner la Liga Campionilor
Dacă tragerea la sorţi a ţintarului Ligii Campionilor va fi efectuată de fosta glorie a lui Bayern Munchen, Paul Breitner, pentru Liga Europa a fost ales un român. Cel care va face onorurile va fi Miodrag Belodedici, în calitate de fost dublu câştigător al unui trofeu european şi de reprezentant al forului care se va ocupa cu găzduirea finalei.

Echipele calificate în sferturi
Barcelona (Spania)
Chelsea (Anglia)
Bayern Munchen (Germania)
Real Madrid (Spania)
AC Milan (Italia)
Benfica (Portugalia)
Marseille (Franţa)
APOEL Nicosia (Cipru)

# tragerea e fără restricţii, adică pot fi adversare şi două echipe din aceeaşi ţară sau care au fost în aceeaşi grupă
# meciurile se vor juca pe 27/28 martie şi 3/4 aprilie
# tot azi se va stabili şi programul semifinalelor (17/18 - 24/25 aprilie)
# Finala va avea loc pe 19 mai, pe "Allianz Arena" din Munchen

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite