A murit tatăl Nadiei Comăneci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internat la Bucureşti, imediat după Crăciun, Gheorghe Comăneci s-a stins din viaţă. Tatăl Nadiei suferea de ciroză hepatică şi a făcut hemoragie digestivă, fiind transferat în 26 decembrie, cu o ambulanţă, în Capitală.

ORA 14.45. Nadia a sosit în ţară şi a mers direct la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

ORA 15.25. „Pentru Oneşti este o mare pierdere. El este tatăl celei mai mari gimanste ale lumii. O ştiu pe Nadia, l-am cunoscut şi pe el. Se ştie că între o fată şi tatăl ei este o legătură foarte apropiată. Este un moment extraordinar de greu pentru ea. O rog să fie tare. Trebuie să înţeleagă nimeni nu scapă de astfel de momente în viaţă", a spus şi Florin Arădăvoaicei, consilier la Clubul Sportiv din Oneşti.

ORA 15.15. Oamenii de sport din Oneşti au numai cuvinte de laudă despre tatăul gimnastei. „Era un om cu mult bun simţ. Era modest, nu a încercat niciodată să epateze. În urmă cu o lună, Nadia ne-a cerut sprijinul să-i aducem un maseur pentru tatăl ei, pentru că ea se ocupa de problemele lui de sănătate. Se simţea deja foarte rău. Am vorbit cu Nadia în decembrie şi era extrem de supărată, marcată", a declarat pentru bacau.adevarul.ro Ingrid Istrate, directorul Clubului Sportiv Municipal.

ORA 13.10. Nadia se află în avion, în drum spre România. Ea va veni singură în ţară, soţul ei, Bart Conner, fiind implicat într-o acţiune pe care nu o putea anula - în plus, acesta a rămas pentru a avea grijă de băiat.

Din câte se pare, înmormântarea lui Gheorghe Comăneci va avea loc în Oneşti.

Medicii de la Spitalul Univesitar au fost de la început rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire a lui Gheorghe Comăneci. "Este in stare critica avand insuficienta hepatica severa. Prognosticul ramane in continuare rezervat", declara atunci Dragoş Vinereanu, director medical al Spitalului Universitar.

image

În vârstă de 76 de ani, Gheorghe Comăneci s-a ferit să se folosească de faima fiicei sale, campioana olimpică, mondială şi europeană la gimnastică, ducând o existenţă normală, în Oneşti. Vara trecută, de pildă, la inaugurarea Sălii "Nadia Comăneci" din oraşul moldav, acesta nu a participat, "Zeiţa de la Montreal" având-o alături doar pe mama ei. De altfel, părinţii Nadiei au divorţat în anii 70. Gheorghe Comăneci a rămas în Oneşti, iar Ştefania s-a mutat în Bucureşti.  

În urmă cu ceva timp, Gheorghe Comăneci era cunoscut în Oneşti prin faptul că vindea cele mai bune murături. Oamenii îl preţuiau din acest motiv. Fireşte că Nadia nu şi-a uitat tatăl, ajutându-l pe acesta periodic cu sume de bani.

În perioada în care Nadia a început să practice gimnastica, Gheorghe Comăneci a fost cel care discuta periodic cu antrenorul Bella Karolyi despre viitorul fiicei sale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite