"Sunt şomer"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Esteban Vigo, fostul tehnician al lui Dinamo din urmă cu doi ani, spune că s-a lăsat de meserie, dar ar vrea să revină în România dacă va avea vreo propunere Spaniolul, ajuns acum la 55

Esteban Vigo, fostul tehnician al lui Dinamo din urmă cu doi ani, spune că s-a lăsat de meserie, dar ar vrea să revină în România dacă va avea vreo propunere

Spaniolul, ajuns acum la 55 de ani, a fost asul din mâneca lui Ioan Becali pentru înlocuirea lui Ioan Andone acum două sezoane, când Dinamo se afla pe prima poziţie în clasament la mijlocul sezonului. "Fălcosul" era adulat de fani, dar în dizgraţia conducerii. Aşa că fostul impresar, atunci bossul lui Dinamo, a găsit soluţia: Esteban Vigo, un fost jucător la Malaga şi la FC Barcelona, dar şi un modest tehnician dat afară de la formaţii modeste precum Lleida, Xerez şi Cordoba.

Adevărul: - Hola, senor Vigo, ce mai faceţi?

Esteban Vigo: - Bine, dar de ce întrebaţi... Nu mai antrenez, nu mai am treabă cu fotbalul.

- De ce?

- În Spania sunt mulţi tehnicieni în primele trei ligi, e greu să pătrunzi. Pentru mine a fost o şansă în România, acum ceva timp, dar lucrurile n-au mers în direcţia dorită.

- Dar ce faceţi acum? Afaceri?

- Sunt aspecte personale, nu vreau să discut despre ce mă ocup acum. Cert e că sunt şomer pentru fotbal, dar îl urmăresc îndeaproape.

- Unii de la Dinamo ajung la Lazio, Duisburg...

- Da, am auzit de Ştefan Radu şi de Claudiu Niculescu. Dinamo era o echipă tânără, de perspectivă. Cu Claudiu mă cunosc de la Craiova, când am fost asistentul lui Alesanco. Se putea face treabă bună la Dinamo, însă regretele nu-şi mai au rostul acum. Am plecat cu un gust amar, iar eu sper ca timpul să cicatrizeze rănile.

- Cu Giovani Becali mai ţineţi legătura?

- Sigur, la telefon. Dar recunosc că n-am mai vorbit cu el de vreo 3-4 luni. Fiecare are treburile sale, sigur o să mai discut cu el. În general, vorbim de fotbalul românesc, transferuri şi tot ce e nou în acest fenomen.
"Un punct e puţin pentru Steaua"

- Aţi urmărit Steaua în Liga Campionilor?

- Da, chiar şi când a fost la Sevilla, la finele anului trecut. E o echipă robustă, cu mulţi jucători valoroşi. Din păcate, a adunat un singur punct, ceea ce este foarte puţin. Liga Campionilor e o competiţie în care n-ai voie să faci niciun pas greşit. Iar Steaua, chiar dacă a jucat bine în unele meciuri, a plătit pentru anumite erori personale.

- Unii dintre fanii lui Dinamo întreabă de dumneavoastră. Ce să le transmitem?

- Un salut prietenos. Aş fi vrut să le demonstrez că puteam face ceva pentru Dinamo. Acum e târziu.

E înnebunit după golf

Vigo este un fan declarat al golfului, fiind membru la "Arcos Gardens", una dintre cele mai cunoscute academii ale acestui sport din Spania. Pe site-ul acestei instituţii se află o poză cu fostul antrenor dinamovist în faţa unui tort cu cifra 35. De fapt, cifrele erau întoarse, în realitate Vigo împlinind 53 de ani. Surpriza i-a fost făcută, după o partidă de golf, de soţia sa şi ceilalţi prieteni prezenţi. De asemenea, Vigo a jucat de-a lungul timpului în mai multe meciuri de golf, în scopuri caritabile.

România e o ţară în care aş vrea să revin. Ca turist sau ca antrenor. Nu ştii niciodată ce-ţi rezervă viaţa.
Esteban Vigo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite