La sfarsit de an, sportivii aleg caldura din familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt invidiati de toata lumea pentru ca au bani. Sunt faimosi pentru ca au avut performante notabile. Dar sportul cere sacrificiu. Sunt departe de familie mai tot timpul anului si abia pot gasi vreo

Sunt invidiati de toata lumea pentru ca au bani. Sunt faimosi pentru ca au avut performante notabile. Dar sportul cere sacrificiu. Sunt departe de familie mai tot timpul anului si abia pot gasi vreo doua zile de Craciun pentru a-i vedea pe cei dragi. Proaspatul campion mondial la sabie, Mihai Covaliu, era in cantonament la Poaia Brasov, dar a spus ca de Craciun va da o fuga in Bucuresti. "Este primul Craciun pe care il petrec alaturi de cel mic. As vrea ca Mosul sa-mi aduca sanatate ca sa fac tot ceea ce mi-am propus, dar si liniste. Mi-as dori, de asemenea, ca oamenii sa fie mai buni, iar romanii sa traiasca mai bine. Pentru 2006, imi doresc sa fac macar ceea ce am facut anul acesta", ne-a spus Mihai Covaliu. In acest an, Covaliu a devenit pentru prima oara campion mondial, dupa ce, la competitia desfasurata in Leipzig, a invins cei mai buni sabreri din lume. In semifinala, a trecut de ucraineanul Oleg Sturbabin, iar in finala l-a invins pe rusul Stanislav Pozdniakov. La momentul respectiv, multi au pus performanta lui Covaliu pe seama nasterii fiului sau, la data de 30 septembrie.
Ponor, alaturi de Stanei la Azuga
Catalina Ponor, medaliata cu bronz la ultimul Campionat Mondial de Gimnastica, se gandea la zapada de la munte, ea urmand sa plece cu familia si cu antrenorul Matei Stanei la Azuga pentru a petrece pana la finalul lunii, Revelionul urmand sa-l faca acasa, la Constanta. "Astept sa plec la munte si sa ma distrez pana la sfarsitul anului. Revelionul il voi face acasa. Nu m-am gandit daca voi relua pregatirile pentru ca nu stiu inca daca voi mai continua. Sa treaca sarbatorile si vom vedea", a precizat multipla campioana olimpica.
Doroftei petrece Craciunul in Poiana
Cel mai mare boxer roman din toate timpurile, Leonard Doroftei va petrece Sarbatorile de iarna la Poiana Brasov impreuna cu familia si prietenii. "Am inceput sa impodobim bradul. Nu am taiat porcul, nici asa nu ma mai incap hainele, daca mai taiam si porcul. Familia a inceput sa se obisnuiasca in Romania. Am o vila frumoasa in Poiana Brasov, unde imi voi petrece Sarbatorile de iarna impreuna cu familia si cu mai multi prieteni", a spus Doroftei.

Gigi Becali, Mos Craciun pentru satenii din Vadu Rosca
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a tinut cu tot dinadinsul sa inaugureze inainte de Sarbatori satul construit pentru sinistratii din Vadu Rosca. Becali a dat in folosinta 150 de case, urmand ca restul de 50 sa fie inaugurate la inceputul anului viitor. Familist convins, Becali va petrece Craciunul alaturi de sotie si de cele trei fete ale sale. Latifundiarul din Pipera si-a impodobit vila cu sute de beculete, pentru a castiga lupta cu vecinii sai, care si-au transformat casele in adevarate instalatii de lumini.

Mutu, vacanta in Austria
Atacantul lui Juventus Torino, Adrian Mutu, nu va avea o vacanta prea lunga de Sarbatori, urmand sa se prezinte in cantonamentul torinezilor pe 28 decembrie.
Astfel, Mutu va da o fuga pana in Romania, unde va participa la Gala Fotbalului Romanesc si isi va vizita parintii, apoi va pleca, impruna cu sotia sa, Consuelo, in Austria, unde va petrece Craciunul. "Briliantul" a incheiat anul bine, fiind desemnat unul dintre cel mai buni jucatori in partida cu Siena, castigata de torinezi cu 2-0. "Romanul se simte tot mai bine in rolul de mijlocas stanga: s-a zbatut mult, a facut multe recuperari, si-a ajutat coechipierii si a fost util in fazele ofensive. Este in mare forma", a scris agentia Datasport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite