"Ce dacă am schimbat sistemul?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Gigi Mulţescu este convins că nu din cauza modului în care şi-a pus elevii în teren n-au învins în ultima etapă Noul tehnician al lui Dinamo, Gheorghe Mulţescu, a acceptat

Antrenorul Gigi Mulţescu este convins că nu din cauza modului în care şi-a pus elevii în teren n-au învins în ultima etapă

Noul tehnician al lui Dinamo, Gheorghe Mulţescu, a acceptat ieri să stea de vorbă cu "Adevărul", înainte de a ieşi la antrenamentul de după-amiază al campionilor, în cantonamentul de la Săftica. Mulţescu a vorbit despre situaţia echipei sale, a evitat să mai bage viitorul în ecuaţie şi a concluzionat prin a spune că este foarte mulţumit de statutul său actual.

Adevărul: - Aş dori să vorbim puţin despre sistemele de joc. Cât de mult sunt afectaţi jucătorii dacă acesta se schimbă brusc?

Gigi Mulţescu: - Ce dacă? Nu cred că jucătorii sunt bulversaţi sau mai ştiu eu cum. Am citit şi văzut zilele trecute că s-a făcut tam-tam pe marginea acestui subiect. În fotbalul modern, singurul element fix dintr-un sistem sunt cei patru fundaşi. În rest, totul este relativ. Totul ţine de cât de mobil este un "mijloc" sau de cât de ofensiv vrei să joci. O astfel de discuţie este lungă şi complexă. Dar jucătorii nu pot fi bulversaţi de astfel de schimbări. Fotbalul este acelaşi.

- Deci remiza cu Farul nu a depins de acest aspect.

- Am avut şi mult ghinion în acel meci. Două bare, ocazii, dominarea noastră extraordinară, mai ales din primele 60 de minute. Plus că şi cei de la Farul au jucat fotbal, ne-au surprins pe alocuri.

- Vă simţiţi ameninţat de o eventuală revenire a lui Mircea Lucescu?

- Nu ştiu, nu este treaba mea. Eu ştiu doar că Mircea Lucescu a spus mai de mult că nu vrea să se întoarcă în România şi să fie concurent cu fiul său, Răzvan. Deci, probabil un an şi jumătate va mai sta departe de ţară. Dar, repet, treaba mea este să fac performanţă cu Dinamo, şi o voi face.

Nu are rost să vorbim acum de locul pe care Dinamo îl va ocupa la final. Trebuie să câştigăm tot.
Gigi Mulţescu, antrenor Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite