"Suntem peste sârboaice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Covaciu, antrenorul handbalistelor de la Jolidon Cluj, spune că elevele sale vor trata serios returul cu Nis, deşi diferenţa de valoare este una net în favoarea româncelor

Gheorghe Covaciu, antrenorul handbalistelor de la Jolidon Cluj, spune că elevele sale vor trata serios returul cu Nis, deşi diferenţa de valoare este una net în favoarea româncelor

Învingătoare cu 32-23 în faţa echipei sârbe HC Naisa Nis, în prima manşă a finalei Challenge Cup, ardelencele mai au doar şanse teoretice de a mai pierde trofeul în acest an.

Cu toate acestea, antrenorul Gheorghe Covaciu nu vrea să rişte nimic înaintea returului programat duminică la ora 19.00. "În mod evident suntem peste echipa din Serbia. Dar nu ne culcăm pe-o ureche. Plecăm de la 0-0 în retur şi vom încerca să învingem şi în deplasare. Fetele vor avea un program strict zilele următoare şi voi încerca să le ţin cât mai concentrate", a spus Covaciu, care se află în faţa primului trofeu european ca antrenor. Jucător de bază în naţionala României în anii "80, actualul tehnician originar din Buzău are deja în palmares două Cupe IHF cucerite cu Baia Mare în 1985 şi 1988 şi Supercupa Mondială câştigată în 1983 cu naţionala tricoloră. În acelaşi timp, câştigarea Challenge Cup ar fi o premieră şi pentru formaţia clujeană, care şi-a depăşit obiectivele în acest sezon.

"Aveam în plan locul trei în campionat şi un traseu cât mai lung în cupele europene. Ne-a ieşit în campionat, iar acum suntem aprope de o performanţă şi în afară. Este o performanţă pe care personal am crezut că o putem obţine şi iată că suntem foarte aproape", spune Covaciu, ale cărui planuri sunt mult mai ambiţioase în ceea ce priveşte viitorul Clujului: "Pentru anul ce vine, planurile noastre sunt mai îndrăzneţe. O să avem ca obiectiv clasarea în locurile 1-3. Nu ştiu dacă vom putea trage chiar la titlu, dar vom încerca să ne batem de la egal la egal cu Rulmentul Braşov şi, de ce nu, cu Oltchim Râmnicu Vâlcea".

Dacă va câştiga Challenge Cup, formaţia ardeleană are şansa de a se putea înscrie într-o competiţie europeană de nivel superior. Astfel, conducătorii clujeni vor stabili în această vară, dacă vor continua în Challenge Cup şi în sezonul viitor sau riscă dueluri mult mai tari în Cupa EHF, a doua competiţie handbalistică europeană, după Liga Campionilor.

Din vară, Carmen Amariei va juca la noi. Cu ea vom ataca titlul
Gheorghe Covaciu,
antrenor U Jolidon Cluj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite