Fără şanse la dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bine clasat român, la dublu, este Horia Tecău, care se află pe locul 93. Ceea că părea o formalitate, rămânerea în Grupa Mondială a Cupei Davis la tenis, se poate transforma

Cel mai bine clasat român, la dublu, este Horia Tecău, care se află pe locul 93. Ceea că părea o formalitate, rămânerea în Grupa Mondială a Cupei Davis la tenis, se poate transforma într-un coşmar.

Jucătorii indieni sunt mai valoroşi decât şi-ar fi închipuit românii. Dacă în proba de simplu nu excelează, cel mai bine clasat fiind Prakash Amritraj, locul 222, lucrurile se schimbă atunci când vorbim despre dublul lor.

Mahesh Bhupathi se află pe locul opt ATP, în timp ce Leander Paes se află pe poziţia a 11-a. Paes a câştigat 39 de turnee de dublu în carieră şi tocmai a jucat finala turneului de la US Open.

Năstase, pesimist

În acest an, el a mai ajuns şi în semifinale la Wimbledon. Bhupath, în schimb, a ajuns până în semifinalele turneului de la Australian Open şi a jucat finalele turneelor de Masters Series de la Miami şi Monte Carlo. În carieră, Bhupath a adunat 43 de titluri în probe de dublu. Prin comparaţie, Horia Tecău este cel mai bine clasat român în proba de dublu, el ocupând poziţia a 93-a.

Tocmai din acest motiv, Ilie Năstase nu crede într-un succes în probe de dublu. "Nu-i cunosc pe jucătorii de simplu, dar ştiu că la dublu stau foarte bine. Parcă sunt în Top 10. O să ne fie greu împotriva acestora", a spus fostul preşedinte al FRT.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite