O româncă, arma secretă a gimnasticii italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este plecată în Italia de 12 ani, fan AS Roma, idolul ei fiind atacantul galben-roşilor, Francesco Totti. Românca Lorena Coza a fost inclusă în lotul de gimnastică al Italiei, primind

Este plecată în Italia de 12 ani, fan AS Roma, idolul ei fiind atacantul galben-roşilor, Francesco Totti. Românca Lorena Coza a fost inclusă în lotul de gimnastică al Italiei, primind cetăţenia după un simplu telefon dat de preşedintele ţării, Carlo Ciampi.
De mai bine de şapte luni de când şi-a depus cererea, tânăra de 16 ani încearcă să devină cetăţean italian pentru a apăra culorile "macaronarilor" într-un sport unde aceştia nu au excelat niciodată, gimnastica. Paşaportul italian a ajuns însă pe mâinile micuţei sportive după intervenţia preşedintelui italian, Carlo Ciampi, care a semnat decretul de acceptare, gimnasta urmând să se prezinte pentru a depune jurământul de credinţă.
"Chiar dacă trăieşte la Roma de la patru ani, chiar dacă sufletul său este galben-roşu, iar idolul său este Francesco Totti, deşi accentul său aduce mai mult a Roma decât a România, sportiva era foarte aproape de a rata prezenţa la CE din Grecia, de la sfârşitul lunii martie, din cauza faptului că este născută la Braşov", prezenta într-un material povestea gimnastei un ziar din Roma. Sportiva a câştigat până acum titlul de campioană regională la juniori, în 2002, şi a fost a opta la Campionatele Naţionale ale Italiei.
"Nu cunosc nimic despre acest aspect, acum aud pentru prima oară de existenţa ei. În mod normal, dacă nu a participat la noi sub tricolor la nicio competiţie şi are cetăţenia Italiei, poate evolua. Nu ştiu dacă s-a întărit Italia, pentru că depinde şi de cum este antrenată, nu numai de posibilul ei talent nativ", a declarat preşedintele Federaţiei de Gimnastică, Adrian Stoica.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite