Au revoir, Gustavo Kuerten!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimul meci din carieră, jucătorul brazilian a fost învins de către Paul-Henri Mathieu, scor 6-3, 6-4, 6-2, în primul tur la Roland Garros. Măcinat de accidentări, fostul lider

În ultimul meci din carieră, jucătorul brazilian a fost învins de către Paul-Henri Mathieu, scor 6-3, 6-4, 6-2, în primul tur la Roland Garros.

Măcinat de accidentări, fostul lider mondial şi-a încheiat cariera la 31 de ani. "Guga" a primit de la preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Christian Bimes, un trofeu special pentru retragerea sa.

Aflat pe locul 1141 ATP, Gustavo Kuerten a primit un wild-card pentru a putea juca la turneul parizian. Din păcate pentru iubitorii tenisului, fostul lider mondial a pierdut încă din primul tur. Călăul său? Francezul Paul-Henri Mathieu, cel care s-a impus clar în faţa brazilianului.

"Aceste terenuri de tenis au fost viaţa mea, pasiunea mea şi dragostea mea. Sunt fericit că în aceste momente am avut alături de mine familia. Dar, mult mai importantă a fost dragostea pe care mi-aţi arătat-o.

Am fost fericit când am avut succes, iar tenisul mi-a curs prin vene. Pentru mine, acest Roland Garros a fost un turneu special care m-a motivat. Aici poţi fi într‑un templu, dar şi într-o gaură, pentru că aici te poţi afla în cele mai bune situaţii, dar şi în cele mai proaste", a spus Kuerten în limba franceză. Brazilianul a câştigat de trei ori pe zgura franceză, în 1997, 2000 şi 2001, puţini fiind jucătorii care să se poată lăuda cu o astfel de performanţă.

Brazilianul, de 31 de ani, a acuzat încă din 2001 o durere la şold, iar după operaţia din 2004 a evoluat numai în 19 turnee şi a câştigat doar cinci meciuri. La finalul meciului cu Mathieu, "Guga" a primit de la preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Christian Bimes, un trofeu special pentru întreaga sa activitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite