A refuzat pe Al Nasr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Stoichiţă, fostul selecţioner al Kuwaitului, este şomer. Una dintre variante ar fi fost să preia echipa unde s-a transferat brazilianul Elton, dar tratativele au căzut după ce "Lippi" nu

Mihai Stoichiţă, fostul selecţioner al Kuwaitului, este şomer. Una dintre variante ar fi fost să preia echipa unde s-a transferat brazilianul Elton, dar tratativele au căzut după ce "Lippi" nu s-a înţeles cu clubul arab din punct de vedere financiar.

Pe vremuri era alintat de suporterii din Ghencea "Lippi". Atunci câştiga titlul cu Steaua, în dauna Rapidului lui Mircea Lucescu. De la acel moment a antrenat naţionalele de fotbal a statului Panama, a Armeniei şi a Kuwaitului, adunând o experienţă semnificativă la nivel internaţional.

"Mă simt bine, totul e ok şi abia aştept să revin în circuit. Cred că mă voi întoarce în Golf, fiindcă am contacte excelente în acea zonă. Plus că se plăteşte foarte bine", a recunoscut tehnicianul. "Din ianuarie până în luna august am stat <> , dar m-am cam plictisit. N-am avut nicio ofertă din Liga 1, recunosc, nu sunt fals cum sunt mulţi în fotbalul românesc.

Din străinătate, au fost mai multe tentaţii. O ofertă foarte bună am primit-o de la Al Nasr, echipă unde s-a transferat stelistul Elton. Nu ne-am înţeles financiar, în cele din urmă arabii au preferat un tehnician olandez. Întotdeauna refuzi o echipă, sperând că va veni o altă ofertă superioară. Dar nu e întotdeauna aşa", susţine Stoichiţă.

Antrenorul crede că ultima experienţă, cea în Kuwait, din iulie 2005 până în ianuarie 2007, a fost una excelentă, în ciuda faptului că a ratat calificarea la turneul final al Cupei Asiei. "Am învăţat multe, ştiu cum să procedez acum, cum să tratez cu şeicii. Adevărul e că echipa era una de amatori. Aveam în lot un poliţist, un pompier, un avocat… Fel de fel de meserii.

Trebuia să facem o adresă la guvern pentru a emite o hotărâre ca acel jucător să fie scos de la muncă şi să se poată antrena", spune antrenorul. Legile din zonă nu-ţi permit să stai mai mult de o lună fără carnet de conducere al ţării respective.

Are carnet de conducere din Kuwait

"Sunt foarte restrictivi. Trebuie să ai 35 de ani pentru a obţine cetăţenia kuwaitiană. Şi nici atunci nu eşti sigur că o obţii. Mi-au explicat oficialii de la club că trebuie să dau examen de conducere în limba engleză, după sosirea în Golf, aşa că m-am conformat", spune Stoichiţă, care are acum, în portofel, două permise auto: unul român şi unul kuwaitian.

"Am mai glumit cu poliţiştii români, când mă opreau, şi i-l arătam pe celălalt. Din punct de vedere legal, e bun şi cel din Golf", spune serios Stoichiţă, al cărui gând este să se întoarcă foarte repede în zona Orientului Mijlociu pentru a se apuca din nou de antrenat.

Nu mă laud ca alţii să spun că am o mulţime de oferte din Liga 1. Nu am niciuna. Doar din străinătate.
Mihai Stoichiţă
antrenor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite