Au ratat tot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua e pe locul 5 în Liga 1, ultima poziţie în grupele Ligii Campionilor, şi joi seară a fost eliminată de Unirea Urziceni în 16-imile Cupei României Trupa din Ghencea traversează

Steaua e pe locul 5 în Liga 1, ultima poziţie în grupele Ligii Campionilor, şi joi seară a fost eliminată de Unirea Urziceni în 16-imile Cupei României

Trupa din Ghencea traversează una dintre cele mai slabe perioade din întreaga istorie. La 11 puncte de liderul CFR Cluj în campionat, prestaţie ruşinoasă în Liga Campionilor, iar eşecul din Cupa României l-a scos din minţi pe antrenorul Marius Lăcătuş.

"M-am simţit umilit. Nu se poate", a recunoscut "Fiara". Într-adevăr tragic pentru Gigi Becali, patronul care clama în urmă cu trei luni că nimeni nu poate sta în calea echipei din Ghencea.

"Nu-mi vine să cred ce se întâmplă cu Steaua. Jucătorii au o senzaţie de delăsare pe care n-am mai întâlnit-o vreodată", ni s-a confesat, ieri, şi Emeric Ienei, fostul antrenor de legendă al roş-albaştrilor. "Nu este posibil ca Steaua să fie dată afară din competiţie de o echipă care acum doi ani juca în eşaloanele secunde. Despre Bădoi ce să zic?

La Rapid era cel mai bun, aici, în Ghencea, e cel mai slab. Probabil nu se mai pregăteşte la fel văzând că nu este titular. Sunt foarte mâhnit", a continuat nea Imi, în a cărui voce se citea tristeţea. În Ghencea se vorbeşte deja de o remaniere serioasă a lotului.

Bădoi - spre FC Braşov, Vâtcă - iar la Oţelul

Portarul Vâtcă va fi împrumutat la Oţelul ori la Pandurii, Dică va fi vândut în străinătate şi Vali Bădoi va fi direcţionat către FC Braşov. De asemenea, unor jucători li se va da drumul, dacă se vor găsi echipe interesate de serviciile lor: Cernea, Zaharia, Ninu, Baciu, Iacob, Bicfalvi şi Golanski.

Cu siguranţă vor urma alte transferuri, dar cele mai multe vor fi din străinătate. Majoritatea se vor face prin intermediul lui Ioan şi Victor Becali, persoane care nu se mai află acum "la cuţite" cu patronul Gigi Becali.

Motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie

Campanie slabă de achiziţii (Surdu, Bădoi, Neaga), în ciuda faptului că s-au cheltuit 9 milioane de euro
pentru transferul a 13 jucători înainte de începerea sezonului

Forma slabă la jucători precum Dică, Rada, Petre Marin, Iacob şi Nicoliţă, consideraţi piese indispensabile în angrenajul echipei din Ghencea

Scandalul dintre Gigi Becali şi suporteri, scandal care a creat tensiune în vestiar

Accidentările de lungă durată ale lui Rădoi, Ghionea şi Pleşan

Scandalul şi ruptura dintre Gigi Becali şi fostul antrenor Gheorghe Hagi

Instabilitate a băncii tehnice: Steaua a avut trei antrenori principali (Hagi, Pedrazzini, Lăcătuş)
în cinci partide de Liga Campionilor!

Imixtiunea patronului Gigi Becali în alcătuirea echipei, vezi cazurile Zaharia şi Surdu.

Eliminările Stelei din ultimii ani în competiţia KO

1999-2000: 0-1 cu U. Craiova (optimi)

2000-2001: 0-1 cu Petrolul (sferturi)

2001-2002: 1-3 şi 0-1 cu Dinamo (semifinale)

2002-2003: 0-3 cu Dinamo (optimi)

2003-2004: 1-2 cu Petrolul (optimi)

2004-2005: 0-1 cu "U" Cluj (16-imi)

2005-2006: 7-8 la lovituri cu Rapid II (16-imi)

2006-2007: 0-1 cu Poli Timişoara (semifinale)

2007-2008: 0-2 cu Unirea Urziceni (16-imi)

9 ani au trecut de când Steaua n-a mai câştigat Cupa României. Trupa din Ghencea are în palmares 20 de astfel de trofee.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite