Cel mai rapid om din lume!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asafa Powell şi-a îmbunătăţit vechiul record cu trei sutimi de secundă . Atletul jamaican Asafa Powell a stabilit un nou record mondial în proba de 100 metri, cu timpul de 9 secunde şi 74

Asafa Powell şi-a îmbunătăţit vechiul record cu trei sutimi de secundă .

Atletul jamaican Asafa Powell a stabilit un nou record mondial în proba de 100 metri, cu timpul de 9 secunde şi 74 de sutimi, în cadrul reuniunii atletice de la Rieti (Italia). În acest fel, Powell şi-a îmbunătăţit precedentul record mondial în proba de 100 metri, care era de 9 secunde 77 de sutimi, şi îl stabilise pe 14 iunie 2005 la Atena.

9,68 secunde este timpul pe care Powell şi-a propus să-l obţină în următoarele reuniuni atletice

Anteriorul deţinător al recordului mondial la 100 metri este americanul Maurice Greene, care a stabilit pe data de 16 iunie 1999, la Atena, borna de 9,79, cu cinci sutimi mai puţin decât rezultatul canadianului Donovan Bailey, care fusese stabilit pe 27 iulie 1996 la Atlanta.

Performanţa jamaicanului este un pic surprinzătoare, deoarece la CM de la Osaka, Powell a ocupat poziţia a treia, reuşind să obţină un timp de 9,96. "La Osaka am fost foarte tensionat. M-am gândit prea mult la cursă şi la timpul pe care îl doream să-l obţin. În schimb, în Italia am venit foarte relaxat, iar acest lucru s-a văzut în performanţa înregistrată", a declarat atletul de 24 de ani, care trei luni pe an se pregăteşte în Italia.

Asafa Powell a devenit primul om, de când s-a introdus cronometrarea automată, care reuşeşte să stabilească sau să egaleze recordul la 100 metri de patru ori. Carl Lewis a reuşit acest lucru de trei ori. "Vreau ca lumea să ştie că Asafa Powell s-a întors.

După eşecul de la Osaka, trebuia să mă revanşez în faţa fanilor, iar acest lucru s-a întâmplat în Italia. Sincer, în acest moment cred că sunt în stare să alerg suta de metri în 9,68. Cred că sunt în stare să ating această performanţă", a mai precizat atletul jamaican.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite