Au rămas afară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din loturile adversarelor României la Euro 2008 lipsesc jucători care au scris istorie pentru selecţionatele lor Sistemul de joc, ambiţia selecţionerilor sau orgoliul jucătorilor sunt tot

Din loturile adversarelor României la Euro 2008 lipsesc jucători care au scris istorie pentru selecţionatele lor

Sistemul de joc, ambiţia selecţionerilor sau orgoliul jucătorilor sunt tot atâtea motive pentru care unele vedete nu şi-au mai găsit locul în loturile marilor echipe de la Euro 2008.

Fiecare dintre adversarele României în Grupa C a lăsat acasă câte un jucător reprezentativ. Cea mai şocantă absenţă este cea a lui David Trezeguet, internaţionalul francez al lui Juventus şi al doilea golgheter al Seriei A. În locul său, selecţionerul Raymond Domenech l-a chemat, surprinzător, pe atacantul lui Saint Etienne, Bafetimbi Gomis.

"A fost o alegere dată de organizare şi de joc. Vă repet, sunt patru, cinci vârfuri mai bune ca el. Nu pot să multiplic posturile la nesfârşit. Hotărârea mea a fost pentru a avea o organizare bună, o echipă bună. Trezeguet nu mai e problema mea", a explicat Domenech. Italia l-a pierdut pe atacantul Francesco Totti.

Fotbalistul a vrut să se retragă după Mondialul din 2006, dar a ezitat. Văzând însă că este ignorat Totti de selecţionerul Roberto Donadoni, s-a retras definitiv din naţională în vara lui 2007.

În ceea ce-l priveşte pe Clarence Seedorf, situaţia este diferită. Deşi a fost convocat, mijlocaşul lui AC Milan a refuzat să mai lucreze cu selecţionerul Marco van Basten.

Şi Raul a fost scos din calcul

O altă mare echipă care şi-a lăsat acasă vedeta este Spania. Selecţionerul Luis Aragones nu l-a convocat pe starul lui Real Madrid Raul Gonzales, în ciuda presiunilor făcute de media şi lumea fotbalistică din Spania.

David Trezeguet

Cu toate că a fost convocat pentru partida amicală cu Anglia din 26 martie, Trezeguet nu a fost inclus de Raymond Domenech în lotul lărgit pentru Euro, decizie care îi pune în pericol viitorul atacantului în echipa naţională.

Francesco Totti

Liderul vicecampioanei din Serie A, AS Roma, s-a retras din echipa naţională pe 20 iulie 2007. Chiar dacă ar fi acceptat să joace la Euro 2008, Totti nu ar fi putut participa din cauza unei accidentări grave la genunchiul drept.

Clarence Seedorf

Deşi a fost inclus de Marco van Basten în lotul Olandei pentru Euro, Seedorf a refuzat, spunând că nu mai poate lucra cu actualul selecţioner. "Van Basten nu mă place. Punct. Sper să revin când antrenor va fi Bert van Marwijk", a precizat mijlocaşul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite