MAI pune piciorul în pragul lui Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Administraţiei şi Internelor este hotărât să regleze conturile cu Giovani Becali. Scandalurile din ultima vreme în care a fost implicat clubul din ştefan cel Mare nu sunt pe placul

Ministerul Administraţiei şi Internelor este hotărât să regleze conturile cu Giovani Becali.
Scandalurile din ultima vreme în care a fost implicat clubul din ştefan cel Mare nu sunt pe placul celor din minister, în frunte cu ministrul Vasile Blaga. Principala ţintă este preşedintele executiv, Giovani Becali. Fostul impresar nu a fost văzut cu ochi buni de cei din MAI încă de la sosirea sa la Dinamo, în vara lui 2005, dat fiind trecutul său controversat şi multiplele scandaluri în care a fost implicat. Planurile de debarcare a lui Andone l-au adus rapid pe Giovani în conflict cu chestorul Nicolae Berechet, reprezentantul MAI în Consiliul de Administraţie al lui Dinamo şi susţinător al fostului tehnician. De la conflictul mocnit cu chestorul Berechet şi până la sesizarea ministrului de interne Vasile Blaga nu a mai fost decât un pas. Ministrul este decis să ia măsuri pentru ca Giovani Becali să nu mai continue să atragă clubul dinamovist în scandaluri şi a convocat o şedinţă care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, la care vor lua parte chestorii Nicolae Berechet şi Marcel Popescu, precum şi Giovani Becali. "Da, ştiu că va fi o şedinţă, la care sunt invitat şi eu, dar nu ştiu în ce zi şi la ce oră. Acum depinde de domnul ministru Blaga, de programul dumnealui, pentru a şti precis când va avea loc şedinţa", a declarat comandantul Clubului Sportiv Dinamo, Marcel Popescu. La rândul său, chestorul Nicolae Berechet, unul dintre adversarii lui Giovani Becali, a dat de înţeles că cei din minister nu privesc cu ochi buni ce se întâmplă la clubul de fotbal: "Există o stare de nedumerire la minister, în rândul celor care ţin sufleteşte de Dinamo, cu voia sau fără voia unora. Consider că ministerul are o bază de susţinere suficient de mare pentru a putea formula unele obiecţii", a precizat Berechet.
CS Dinamo, în proces cu FC Dinamo
Nemulţumit de felul cum este condus clubul din ştefan cel Mare, chestorul Nicolae Berechet a ameninţat, în septembrie 2005, că, dacă actuala conducere doreşte să se desprindă definitiv de MAI, atunci actualul club ar putea să-şi găsească sau să-şi construiască un alt stadion. Arena "câinilor" ţine de CS Dinamo, la fel ca şi clădirea unde îşi are sediul clubul de fotbal.
În momentul de faţă se află un proces în derulare între CS Dinamo şi FC Dinamo, pentru neplata unor datorii. "Este vorba despre plata utilităţilor, gen apă caldă, curent şi altele. De ceva timp au început să plătească, aşa că, în curând, probabil, se va renunţa la proces", a precizat comandantul Clubului Sportiv Dinamo, Marcel Popescu.

Nicolae Badea, favoritul Internelor
O altă problemă delicată a clubului din ştefan cel Mare este cea a împărţirii acţiunilor. Practic, 92 la sută din acţiuni se află, în continuare, în patrimoniul FC Dinamo, societate aflată sub controlul MAI, în timp ce SC Dinamo 1948 S.A. are doar 8 la sută din acţiuni. Preşedintele Consiliului de Administraţie al noii societăţi, Nicolae Badea, este şi preşedintele Consiliului Director al FC Dinamo. Astfel se explică de ce Nicolae Badea este cel mai apropiat de MAI dintre toţi cei nouă acţionari ai SC Dinamo 1948 S.A. Mai mult, cei din minister au luat măsuri ca preşedintele executiv Giovani Becali să fie singurul dintre investitori care nu a primit acţiuni în urma banilor vărsaţi în contul clubului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite