"Îmi pun întrebări"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Ogăraru nu crede totuşi într-o conspiraţie olandeză împotriva sa la Ajax, dar spune că ar fi frustrant să nu mai prindă un loc la Euro 2008 Puţin răcit. Aşa era George

George Ogăraru nu crede totuşi într-o conspiraţie olandeză împotriva sa la Ajax, dar spune că ar fi frustrant să nu mai prindă un loc la Euro 2008

Puţin răcit. Aşa era George Ogăraru zilele trecute. De la capătul celălalt al firului a răzbătut o voce tristă. O voce a unui fotbalist care se simte nedreptăţit de Ajax Amsterdam, clubul de care mai este legat până în vara anului 2010, dar care nu-l foloseşte deloc în meciurile oficiale. Internaţionalul român nu şi-a pierdut însă ultima speranţă şi include Euro 2008 în planurile sale. Ieri după-amiază, Ajax a jucat, în deplasare, la NAC Breda, însă Ogă n-a fost titular.

Adevărul: George, care mai este situaţia ta la Ajax?

George Ogăraru: Situaţia mea este în felul următor: sunt apt din punct de vedere fizic, dar nu joc. La ultimele două meciuri am stat pe bancă, dar nu am evoluat niciun minut.

- Practic, nu ai mai jucat de la meciul cu NEC, scor 1-1, de pe 20 ianuarie.

- Aşa este. Este o situaţie care nu-mi convine deloc.

- Dar, cu antrenorul (n.r. - Adrie Koster) ai vorbit?

- Am discutat atunci când pentru prima dată nu am făcut parte din lotul de 18. Mi-a spus că este doar o situaţie de moment, că are încredere în mine, să nu disper, că o astfel de situaţie nu se va mai repeta.

- Şi?

- Mă antrenez bine, dar acea şansă de care spunea antrenorul nu a mai venit.

- Ai încercat să pleci de la Ajax?

- Aş fi vrut să plec împrumut la Steaua, dacă şi cei de acolo mă doreau, până la vară, dar nu m-au lăsat sub nicio formă. Şi Lazio m-a vrut. Dar conducerea clubului mi-a spus că sunt indispensabil şi că nu pot renunţa la mine nici măcar sub formă de împrumut.

"Mă simt bine la Amsterdam"

- Vorba aceea: "Nu te lasă să mori, dar nici să trăieşti". Crezi în vreo conspiraţie, acum înainte de Euro?

- Nu aş vrea să cred în astfel de ipoteze. Eu mai am contract până în 2010 cu Ajax. Mă simt foarte bine la Amsterdam, un an şi jumătate am jucat, dar dacă apar astfel de situaţii…

- Apropierea lui Euro 2008 te sperie?

- Să nu o luăm chiar aşa. Nu sunt într-o situaţie disperată. Speranţe mai am să prind un loc în lotul pentru Euro.

- Bine, dar cum vezi tu rezolvarea acestei situaţii?

- Sunt multe întrebări pe care mi le pun eu, pentru că, atât timp cât cineva îţi spune ceva şi se întâmplă mai apoi exact pe dos, nu este bine.

Performanţele sunt sub aşteptări

- Cu Victor Piţurcă ai vorbit pe această temă?

- Sigur, la ultimul amical, cu Israel. Mi-a spus să fac tot ce pot să ies din această situaţie şi să joc iar.

- Revenind la antrenorul Koster, de unde are această adversitate împotriva ta?

- Nu vă pot răspunde. Pot spune doar că, de ceva timp încoace, o comisie de urgenţă formată din acţionari s-a autosesizat şi analizează felul în care conducerea clubului gestionează Ajaxul. De ce? Pentru că performanţele echipei din ultimii zece ani sunt sub aşteptări şi sub ce se obişnuise. Ca să nu mai spun acum că suntem la nouă puncte în spatele lui PSV, ceea ce înseamnă că şansele noastre la titlu sunt insignifiante, mai ales că Ajax are drept obiectiv titlul o dată la trei ani.

Conducerea lui Ajax - out, Cruyff - noul boss!

Fosta mare glorie a fotbalului olandez, dar şi a clubului Ajax Amsterdam, Johan Cruyff, a fost însărcinat de acţionarii clubului să se ocupe de alcătuirea unei noi structuri tehnice a echipei. Comisia de urgenţă a acţionarilor a decis ca, la finalul sezonului, actuala conducere să demisioneze. "Nu s-a anunţat nimic oficial încă. Concluziile comisiei sunt într-adevăr astea din ce am înţeles, dar până la vară mai e", ne-a spus Ogăraru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite