A prins ultimul tren!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Ţigău apare ultima pe foaia oficială a delegaţiei României pentru Beijing. Ea şi-a realizat baremul după închiderea listei oficiale Sportiva a revenit în forţă după ce anul

Viorica Ţigău apare ultima pe foaia oficială a delegaţiei României pentru Beijing. Ea şi-a realizat baremul după închiderea listei oficiale

Sportiva a revenit în forţă după ce anul trecut a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi, ca urmare a unei rupturi musculare la ligamentele încrucişate.

Alintată "Cat-Woman" ("Femeia Pisică"), săritoarea în lungime va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice. Ea mai evoluase acum opt ani la Sydney, însă la heptatlon.

De această dată, Viorica Ţigău a avut emoţii serioase pentru a obţine biletele pentru Beijing. Cu puţin timp înainte de plecarea spre China, ea nu ştia dacă va obţine calificarea. O rază de speranţă a prins contur când "Pisica" a reuşit să realizeze baremul A, fără de care niciun atlet nu putea emite pretenţii la viza pentru China. Chiar şi aşa, situaţia nu era încă lămurită.

Federaţia Română de Atletism trimisese lista cu numele celor care aveau să participe la Olimpiadă şi exista riscul ca Viorica să privească la televizor competiţia.

COSR a judecat corect

A suferit, a plâns, nereuşind să accepte ideea că va rata Olimpiada. După îndelungi dezbateri cu cei de la COSR, Ţigău a primit undă verde pentru China. Entuziasm. Felicitări, satisfacţie. În sfârşit, totul era rezolvat. Sau aproape totul.

Cum nu avea acreditare nominală, ea a fost obligată să se ocupe şi de aceste amănunte. "Am făcut naveta între spital şi ambasadă câteva zile. Am primit mailul de confirmare de la CIO, moment în care am fost efectiv copleşită de bucurie. Totul se terminase cu bine!"

Superioară unor campioane mondiale

Viorica Ţigău a făcut senzaţie la începutul lunii trecute, când a reuşit să învingă două foste campioane mondiale la un concurs defăşurat în localitatea marocană Tanger. Atunci, "Pisica" a sărit 6.59 metri cu vânt din faţă, depăşindu-le pe franţuzoaica Eunice Barber şi pe americanca Tianna Madison. "Mi-a dat multă încredere acel concurs şi sper că asta se va reflecta şi în evoluţia mea de la Beijing", afirmă Ţigău.

Medaliată cu aur la bob!

Puţini cunosc faptul că, în 2005, Viorica Ţigău a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de tineret. Nu la atletism însă, ci la bob! A fost foarte aproape să participe la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006. Ghinion! Coechipiera ei, Maria Spirache, a fost depistată pozitiv la un control antidoping. "Am fost foarte afectată, mai ales că aveam şanse mari să terminăm între primele şase. Din acel moment am decis să nu mai concurez vreodată la bob".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite