Un portar Kahn filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul goalkeeper al lui Bayern Munchen a anunţat că va mai juca un singur an Oliver Kahn este probabil cea mai cunoscută figură a fotbalului german din ultimul deceniu. Cu un palmares

Celebrul goalkeeper al lui Bayern Munchen a anunţat că va mai juca un singur an

Oliver Kahn este probabil cea mai cunoscută figură a fotbalului german din ultimul deceniu. Cu un palmares de invidiat şi o carieră închinată, în cea mai mare parte, lui Bayern Munchen, Kahn este un simbol, un exemplu de dăruire, dar şi o sursă inepuizabilă pentru presa de scandal.

Cel care avea să fie considerat unul dintre cei mai mari portari din toate timpurile a început fotbalul în oraşul natal, la echipa SC Karlsruhe. Oliver Kahn a făcut primii paşi în carieră sub îndrumarea tatălui său, Rolf Kahn, fost jucător la echipa locală. Părinţii nu au dorit ca fiul lor să depindă doar de fotbal, astfel că, după terminarea liceului, Kahn a urmat şi cursurile unui colegiu economic. În acelaşi timp, la vârsta de 18 ani a îmbrăcat, pentru prima oară, tricoul echipei mari a lui Karlsruhe.

După şapte ani, Kahn a intrat în vizorul celebrei Bayern Munchen, care l-a achiziţionat în anul 1994 pentru suma de 4,6 milioane de mărci germane, aproximativ 3,3 milioane de dolari. Era începutul unei serii de 403 partide în tricoul formaţiei bavareze alături de care a câştigat tot ce este mai important în existenţa unei echipe de club. Determinarea extremă arătată pe teren l-a adus pe Kahn în ipostaze insolite. Într-un meci cu Hansa Rostock, furios că echipa sa era condusă în minutele de prelungire, Kahn a fugit în careul advers şi a boxat mingea în poartă. Această ispravă i-a adus eliminarea de pe teren. În 1996, Kahn a fost la un pas să-l ia la bătaie pe coechipierul său, Andreas Hertzog, enervat de prestaţia slabă a fundaşului austriac.

Are 19 de trofee în palmares

Kahn a stabilit în poarta lui Bayern un record absolut pentru prima ligă germană, un total de 185 de partide fără gol primit. Mai mult, în sezonul 2003-2004, Olli a rezistat 737 de minute fără să fie învins de vreun adversar. La 38 de ani, portarul se poate lăuda cu un palmares de invidiat, care adună 19 trofee şi un Balon de Aur pentru cel mai bun jucător al Campionatului Mondial din 2002. Cel mai bun an al lui Olli a fost 2001, sezon care i-a adus titlul de campion, Liga Campionilor şi Cupa Intercontinentală. În întreaga sa carieră, Kahn a strâns 615 partide oficiale în 20 de ani, ceea ce înseamnă o medie de 30 de meciuri pe sezon.

Şi-a părăsit nevasta pentru o chelneriţă

Presa de scandal din Germania l-a avut ca subiect preferat pe Kahn în anul 2003, atunci când portarul şi-a părăsit nevasta, Simone, care era însărcinată în luna a opta. Femeia care i-a sucit minţile lui Kahn este Verena Kerth, o fostă chelneriţă. Cei doi sunt împreună şi în prezent, pozele cu celebrul cuplu fiind adeseori găzduite de paginile tabloidelor germane. Din căsătoria cu Simone, Kahn are doi copii, un băiat, David, şi o fată, Catharina-Maria. Portarul ţine foarte mult la imaginea sa, astfel că a interzis mai multor firme care produc jocuri de fotbal pe calculator
să-i folosească numele.

A făcut reclamă la bere

Fotbalul l-a făcut pe Oliver Kahn o vedetă pentru multe alte domenii. Astfel, năbădăiosul portar a fost protagonistul unei reclame la o marcă de bere înaintea Campionatului Mondial din 2006. Era perioada în care Kahn pierduse postul de titular în echipa naţională în faţa lui Jens Lehmann. În reclamă, Kahn apărea şezând pe o bancă în parc, cu o halbă de bere în mână sub sloganul: "Pe bancă, viaţa e cea mai bună". De asemenea, Olli Kahn a fost subiectul unei melodii a trupei de muzică pop Die Prinzen.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite