Am pierdut primul loc în Europa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România nu a reuşit să-şi menţină poziţia ocupată în acest sezon în clasamentul coeficienţilor UEFA, după eşecul Stelei în faţa deţinătoarei Cupei UEFA, FC Sevilla Rezultatele

România nu a reuşit să-şi menţină poziţia ocupată în acest sezon în clasamentul coeficienţilor UEFA, după eşecul Stelei în faţa deţinătoarei Cupei UEFA, FC Sevilla

Rezultatele negative înregistrate în prima manşă a 16-imilor Cupei UEFA de Dinamo şi de Steaua au afectat şi poziţia României în clasamentul coeficienţilor. Am pierdut primul loc pe sezonul 2006-2007 în dauna Spaniei şi avem şanse pur teoretice de a depăşi Portugalia sau Germania în clasamentul general, ceea ce înseamnă că în sezonul 2008-2009 vom avea două, şi nu trei echipe în Liga Campionilor.

Dubla înfrângere a lui Dinamo şi Steaua în duelul cu Benfica (0-1) şi, respectiv, FC Sevilla (0-2) au tăiat din elanul României în clasamentul coeficienţilor UEFA. Lider autoritar în clasamentul pe 2006-2007, România a pierdut acum primul loc, fiind depăşită de Spania, unica ţară care are toate reprezentantele încă în competiţie. Ibericii conduc acum cu 11.428 puncte, cu 0,095 puncte mai mult decât România (11.333). Locul trei este ocupat de Anglia, cu 11.250 puncte. Britanicii au rămas cu şapte echipe în competiţie, West Ham United fiind singura eliminată până în acest moment.

Dinamo - Benfica e decisiv

Şi speranţele de a avea trei echipe în Liga Campionilor din ediţia 2008-2009 au scăzut. România s-a îndepărtat de locul şase, cel care permitea înscrierea a trei echipe în Ligă, dintre care două direct în grupe. Din acest punct de vedere, returul lui Dinamo cu Benfica ar putea fi decisiv. Portugalia ocupă locul şase în clasamentul general, cel alcătuit în funcţie de clasamentul pe ultimii cinci ani. Lusitanii au 41.249 puncte, cu 1.084 mai mult decât România (40.165). Portugalia se bazează în acest sezon pe Benfica Lisabona, care întâlneşte pe Dinamo în UEFA, pe Sporting Braga, care a învins pe AC Parma în prima manşă a 16-imilor UEFA, scor 1-0, şi pe FC Porto, echipă ce va întâlni pe Chelsea în optimile Ligii Campionilor. Partea bună e că locul şapte, cel care asigură două echipe în Ligă, nu e în pericol deocamdată. Principala urmăritoare a României în clasamentul general este Olanda, cu 37.807 puncte. Cele trei reprezentante ale batavilor nu au şanse mari de a continua drumul în Europa. Ajax a pierdut în primul tur al 16-imilor al UEFA, scor 0-3, iar AZ Alkmaar a remizat, scor 3-3, cu Fenerbahce, în timp ce reprezentanta din Liga Campionilor, PSV Eindhoven, întâlneşte una dintre favoritele la câştigarea trofeului, Arsenal Londra.

Becali spune că Steaua nu joacă nimic. Vine Hagi?

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a criticat dur evoluţia echipei în partida cu Sevilla. El a plecat foarte supărat la final, nedorind să discute prea mult despre partidă: "Niciun fotbal. Nu-mi trebuie nimic. La revedere. Nu jucăm nimic, nu construim nimic", a declarat latifundiarul din Pipera. Nici Gheorghe Hagi nu a găsit nicio scuză echipei antrenate de Cosmin Olăroiu: "Asta este diferenţa, suntem departe de Europa". După prestaţia lamentabilă de joi seară, jucătorii stelişti spun că mai speră la calificare. "Nu trebuie să fim dezamăgiţi, mai este un meci. Chiar dacă este greu, ne jucăm şansa până la capăt. Probabil că atât s-a putut azi, dar nu cred că am făcut un meci slab. Din punctul meu de vedere, Sevilla nu a făcut un meci deosebit. Diferenţa nu este imposibil de remontat. Arbitrajul ne-a defavorizat la multe faze, dar nu vreau să dau vina pe el", a declarat atacantul Victoraş Iacob, care a fost rezervă. Surse din apropierea latifundiarului din Pipera spun că Gigi Becali ar fi afirmat după meci că se gândeşte la mazilirea lui Olăroiu şi aducerea lui Gheorghe Hagi, actualmente şomer.

Spaniolii sunt convinşi că nu mai avem nicio şansă

Presa spaniolă de ieri a scris că FC Sevilla este ca şi calificată în optimile Cupei UEFA, după ce a învins Steaua în Ghencea. "Sevilla a demonstrat, joi seară, că are foarte multe şanse să-şi păstreze titlul de câştigătoare a Cupei UEFA obţinut în sezonul trecut. Echipa andaluză a făcut un pas enorm în drumul spre finala de la Glasgow, impunându-se pe terenul Stelei cu un comod 2-0, care aproape că îi asigură biletele pentru optimi", scrie "El Mundo Deportivo", în timp ce El Pais consideră că FC Sevilla a găsit balsamul în Europa: "Europa putea fi balsamul pentru o echipă pe care o dor şi remizele. Şi a fost". "Diario de Sevilla" scrie că "FC Sevilla se simte din nou stăpână".

Când am spus înainte de meciul cu Sevilla că Steaua va pierde cu 2-0, lumea s-a supărat pe mine. Ei au un jucător brazilian, care are un preţ la fel de mare cât costă toţi jucătorii Stelei"
Mitică Dragomir,
preşedinte LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite