Am picat bine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa de handbal feminin a României a avut noroc la tragerea la sorţi a grupelor CM din luna decembrie. Vom fi în grupă cu Polonia, China şi Tunisia Naţionala feminină a

Reprezentativa de handbal feminin a României a avut noroc la tragerea la sorţi a grupelor CM din luna decembrie. Vom fi în grupă cu Polonia, China şi Tunisia

Naţionala feminină a României a fost repartizată în grupa D a Campionatului Mondial de handbal, programat în perioada 2-16 decembrie în Franţa.

Fetele noastre au avut mare noroc şi au fost repartizate într-o grupă mai mult decât accesibilă, alături de formaţiile Poloniei, Chinei şi Tunisiei, echipe cu mult sub valoarea tricolorelor.

De altfel, echipa Poloniei s-a numărat printre victimele noastre în acest an, în două partide pe care fetele pregătite de Gheorghe Tadici le-au câştigat la pas, 35-28, respectiv 45-19. "România are un culoar favorabil spre grupa principală, dar şi spre îndeplinirea obiectivului, adică o clasare pe podium", este de părere şeful federaţiei, Cristian Gaţu, după tragerea la sorţi. La fel de optimist este şi antrenorul primei reprezentative, Gheorghe Tadici. "Şansele de a merge mai departe sunt bune. După cum stau lucrurile, ne vom bate cu China şi cu Polonia. Din ce am auzit, asiaticele fac o pregătire extraordinară în vederea Jocurilor Olimpice", a spus Tadici. Dacă va ocupa una dintre primele două poziţii, româncele ar putea înfrunta în grupa principală naţionalele Ungariei, Germaniei şi Coreei de Sud. "Nu puteam evita numele mari ale acestei competiţii. Mă bucur că nu suntem pe acelaşi culoar cu Rusia şi Norvegia. Sper să prindem podiumul la Mondialele din Franţa", crede selecţionerul. La ediţia precedentă a CM, de la SK. Petersburg (Rusia), reprezentativa României a cucerit medaliile de argint, după ce a pierdut în finală în faţa gazdelor.

Grupa A

Franţa
Croaţia
Argentina
Kazahstan

Grupa B

Rusia
Brazilia
Macedonia
Australia

Grupa C

Norvegia
Austria
Angola
R. Dominicană

Grupa D

România
Polonia
China
Tunisia

Grupa E

Ungaria
Spania
Japonia
Congo

Grupa F

Germania
Coreea de Sud
Ucraina
Paraguay

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite