O patinatoare japoneză a încurcat socotelile ruşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

mEDALIA de aur A probei individuale feminine din cadrul concursului de patinaj artistic a revenit sportivei japoneze Shizuka Arakawa, care a spulberat astfel visul delegaţiei Rusiei de a cuceri toate

mEDALIA de aur A probei individuale feminine din cadrul concursului de patinaj artistic a revenit sportivei japoneze Shizuka Arakawa, care a spulberat astfel visul delegaţiei Rusiei de a cuceri toate titlurile olimpice.

Cu doi ani în urmă, Arakawa câştiga aurul la Campionatele Mondiale şi se gândea tot mai serios să agaţe patinele în cui. A decis să continue, iar perseverenţa i-a fost răsplătită în cele din urmă cu performanţa supremă: titlul olimpic. "Eram foarte confuză la vremea aceea, dar mi-am spus că mă voi retrage doar după ce voi mai obţine un rezultat mare. Sunt surprinsă că am câştigat şi cred că abia peste câteva zile îmi voi da seama că medalia de aur este a mea", a mărturisit prima campioană olimpică din istoria patinajului artistic japonez.
Înaintea programului liber, trei sportive se aflau în lupta pentru podium, fiind separate de mai puţin de un punct: Irina Sluţkaia (Rusia), marea favorită, Sasha Cohen (SUA), vicecampioana lumii, şi Shizuka Arakawa. Primele două nu au rezistat tensiunii şi au căzut, în timp ce japoneza a fost aproape perfectă, reuşind să împresioneze nu doar publicul, ci şi pe arbitrii, care i-au acordat cele mai mari note. Argintul a revenit americancei, iar bronzul rusoaicei. Pentru Sluţkaia, Olimpiada de la Torino a însemnat ultima şansă de a cuceri aurul olimpic, pentru că este greu de crezut că sportiva de 27 de ani va mai ajunge la Vancouver, în 2010. "Sper ca această medalie să inspire viitoarele generaţii de patinatori din Japonia", a declarat proaspăta campioană olimpică.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite