La un pas de fericire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin victoria contra lui Henry, Adrian Diaconu şi-a câştigat dreptul de a boxa pentru titlul mondial WBC deţinut de americanul Chad Dawson Titlul de campion mondial interimar al categoriei

Prin victoria contra lui Henry, Adrian Diaconu şi-a câştigat dreptul de a boxa pentru titlul mondial WBC deţinut de americanul Chad Dawson

Titlul de campion mondial interimar al categoriei semigrea WBC câştigat sâmbătă de pugilistul Adrian Diaconu reprezintă de fapt o calificare în marele meci contra deţinătorului centurii, Chad Dawson. Meciul de sâmbătă seară de la Sala Polivalentă, la care a asistat şi preşedintele României, Traian Băsescu, i-a adus pugilistului român o bursă de 600.000 de dolari.

"Rechinul" l-a învins clar, la puncte, pe americanul Chris Henry, după 12 runde. Adrian Diaconu a fost desemnat câştigător de toţi cei trei arbitri judecători, cu scorurile de 116-114, 115-114 şi 115-114 şi a cucerit o centură pentru aşa-zisul titlu mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC.

Aceasta a fost însă doar o semifinală. Prin victoria contra lui Henry, Diaconu s-a calificat în marele meci pentru adevărata centură mondială, deţinută de americanul Chad Dawson. Lupta lui Diaconu a adus în Sala Polivalentă din Bucureşti 4.000 de spectatori, printre care preşedintele României, Traian Băsescu, preşedintele FRF, Mircea Sandu, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi selecţionerul României, Victor Piţurcă.

Dawson, victorie contestată

Deţinătorul titlului mondial la categoria semigrea, WBC, americanul Chad Dawson a câştigat greu la puncte în faţa lui Glen Johnson într-un meci disputat săptămâna trecută. Toţi cei trei arbitri i-au acordat victoria lui Chad cu acelaşi scor, 116-112, o decizie controversată care a provocat indignarea publicului.

Campionul mondial trebuie să-şi pună centura în joc contra lui Adrian Diaconu în maximum 120 de zile.
Dacă nu îşi va respecta înţelegerea cu WBC, Dawson va pierde titlul care va rămâne la Diaconu. Dawson are 25 de ani şi a câştigat toate cele 26 de lupte disputate la profesionişti.

>> Acesta a fost cel mai greu meci din viaţa mea, poate nu a fost un meci spectaculos, dar cel mai important este că am câştigat
Adrian Diaconu, campion mondial interimar WBC

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite