La un pas de elita baschetului european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul în care România va accede în prima grupă europeană, tricolorii vor primi câte 3.000 de euro, dar returul cu Finlanda se anunţă dificil. În primul meci din barajul pentru

În cazul în care România va accede în prima grupă europeană, tricolorii vor primi câte 3.000 de euro, dar returul cu Finlanda se anunţă dificil.

În primul meci din barajul pentru calificarea în grupa A valorică a baschetului european, România a învins Finlanda, la Târgu Mureş, scor 83-76. Pentru reprezentativa României au marcat: Paul Helcioiu (18), Virgil Stănescu (17), Cătălin Burlacu (16), Bogdan Popescu (11), Levente Szijarto (8), Brice Kalala Kabengele (8), Mihai Octavian Paul (5).

În ciuda diferenţei mici de pe tabela de marcaj, "tricolorii" sunt optimişti că se pot califica, mai ales că jucătorii au promisă o primă de 3.000 de euro.

"A fost un meci greu, disputat în faţa unei echipe solide. Sunt bucuros pentru această victorie. Diferenţa de şapte puncte nu e mare, însă, dacă ne concentrăm pe 15 septembrie, calificarea e posibilă. Ne menţinem promisiunea faţă de jucători care, în caz de calificare, vor primi fiecare o primă de 3.000 de euro", a declarat managerul echipei naţionale, Marcel Ţenter.

În schimb, antrenorul Liviu Călin s-a arătat dezamăgit de prestaţia brigăzii de arbitri. "Mi-aş dori să fim şi noi arbitraţi aşa în retur. Am câştigat, dar mi-aş fi dorit să câştigăm la 20 de puncte. Am avut nişte fluctuaţii în concentrare şi respectarea indicaţiilor tactice, iar asta ne-a costat. Într-un astfel de meci nu ai voie să greşeşti", a precizat tehnicianul, care a apreciat totuşi că şansele de calificare ale celor două echipe sunt egale.
Amintim că România a încheiat pe locul doi în grupa preliminară A, din care au mai făcut parte Elveţia, Cipru şi Irlanda, şi s-a calificat pentru meciul de baraj cu Finlanda, care are o miză imensă - calificarea între cele mai bune echipe de pe continent.

Tricolorii, încurajaţi mai mult de unguri

În ciuda vremii nefavorabile din Târgu Mureş, Sala Polivalentă a fost plină, mulţi dintre spectatori fiind unguri.
"A fost fantastic, nu mi-am putut imagina aşa ceva. Din cei peste 2.000 de spectatori, 60% au fost maghiari. A fost impresionant să-i aud cum strigau "Hai România!", a declarat şeful Direcţiei de Sport Mureş, Tiberiu Bidiga.

A fost un meci greu, disputat în faţa unei echipe solide. Sunt bucuros pentru această victorie. Diferenţa de şapte puncte nu e mare, însă, dacă ne concentrăm pe 15 septembrie, calificarea e posibilă.
Marcel Ţenter
manager România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite