Cine va avea nervii mai tari pe finiş?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lupta pentru locul doi din Liga I, Steaua este avantajată de programul uşor şi are cele mai mari şanse să prindă turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Clujul şi Rapidul sunt

În lupta pentru locul doi din Liga I, Steaua este avantajată de programul uşor şi are cele mai mari şanse să prindă turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Clujul şi Rapidul sunt optimiste şi cred în şansa lor

Dacă lupta pentru evitarea retrogradării s-a limpezit în bună măsură, având în vedere că Universitatea Craiova a câştigat la Piatra Neamţ, iar Ceahlăul are un program infernal, suspansul încleştărilor care au ca miză locul doi este intact.

vând în vedere că Manchester United şi Chelsea au înregistrat victorii în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor şi au prima şansă să acceadă în finala acestei competiţii, dinamoviştii au motive serioase să spere că vor accede direct în această prestigioasă întrecere.

Ca urmare, locul doi în Liga I devine cu atât mai important, cu cât el trimite echipa care îl cucereşte direct în turul trei preliminar al UEFA Champions League. Patru echipe îşi dispută această poziţie secundă: CFR Cluj, care are trei puncte avans faţă de Steaua, urmată de Rapid şi Gloria Bistriţa (talonată, la rândul ei, îndeaproape de Poli Timişoara, în revenire de formă). Dacă aruncăm o privire asupra programului pe care îl are fiecare dintre formaţiile de pe locurile 2-5, ne dăm seama că Steaua are cel mai uşor traseu în ultimele şase etape, cel mai dificil avându-l Gloria şi CFR. Bistriţenii nu sunt, de fapt, un adversar foarte de temut pentru locul doi, pentru că însuşi vicepreşedintele ardelenilor, Ioan Horoba, a spus că obiectivul trupei lui Sabău este poziţia a cincea.

Steliştii sunt avantajaţi de rezultatele directe

Dacă steliştii au de disputat trei partide cu echipe ca şi retrogradate, plus cu alte trei formaţii care nu au nicio grijă, având şansa de obţine chiar maximum de puncte, Gloria are de jucat patru din şase etape în deplasare şi va da piept cu liderul Dinamo, dar şi cu echipa pe care oamenii lui Jean Pădureanu au declarat deschis că o vor susţine, Clujul.

Feroviarii au avantajul celor trei puncte avans faţă de Steaua, numai că până acum au disputat meciuri relativ facile, iar în primul test major, confruntarea cu Steaua, au pierdut pe teren propriu. Un alt moment esenţial pentru clujeni este meciul cu Rapid, de pe teren propriu. Cât despre giuleşteni, aceştia par să se fi împăcat cu gândul că acesta nu este anul lor, vişiniii având doar avantajul că, în ultimele două meciuri, au o misiune ceva mai uşoară.

Steaua este avantajată şi în cazul în care ar termina la egalitate de puncte cu Rapid sau cu CFR Cluj. Principalul criteriu de departajare sunt meciurile directe: avantaj Steaua (1-1 şi 4-2 cu Rapid, 4-2 şi 2-1 cu CFR Cluj).

Am început să deranjăm. Chiar dacă ne-a învins Steaua, eu tot sper că putem ajunge pe locul 2
Iuliu Mureşan,
preşedinte CFR Cluj

Olăroiu rămâne şi va merge cu Steaua în Ligă sezonul următor. Ştiu eu ce ştiu, n-are cine
să ne încurce
Gigi Becali,
finanţator Steaua

Nu numai că nu mai avem şanse la locul 2, dar ne temem şi pentru locul 3. Situaţia e destul de încurcată
Viorel Moldovan,
antrenor second Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite