Iar au dat peste nemţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-au duelat cu Hertha Berlin, Stuttgart, Hamburg şi Nürnberg, rapidiştii vor întâlni pe VfL Wolfsburg în primul tur al Cupei UEFA, ediţia 2008-2009 Wolfsburg are un buget

După ce s-au duelat cu Hertha Berlin, Stuttgart, Hamburg şi Nürnberg, rapidiştii vor întâlni pe VfL Wolfsburg în primul tur al Cupei UEFA, ediţia 2008-2009

Wolfsburg are un buget de 60.000.000 de euro şi este antrenată de Felix Magath, tehnician care a reuşit de două ori eventul campionat-cupă cu Bayern München.

Monte Carlo nu a purtat noroc "alb-vişniilor". La tragerea la sorţi de ieri pentru primul tur al Cupei UEFA s-a stabilit ca Rapid să joace împotriva germanilor de la Wolfsburg. Acesta este cel mai puternic adversar pe care "alb-vişiniii" l-ar fi putut întâlni.

Wolfsburg are un buget de 60.000.000 de euro şi este antrenată de Felix Magath, fost antrenor la Bayern München. Cât timp s-a aflat pe banca tehnică a bavarezilor, Magath a reuşit doi ani la rând dubla cupă-campionat, şi este considerat cel mai bun "transfer" reuşit de Wolfsburg în ultimii ani.

În această pauză competiţională, germanii şi-au întărit defensiva prin aducerea internaţionalului italian Barzagli, căruia i-au oferit un salariu de 4.000.000 de euro pe sezon.

"Suntem obligaţi să mergem în grupe"

Deşi soarta nu a ţinut cu ei, giuleştenii cred în calificare. "După investiţiile din această vară, Rapid trebuie să meargă mai departe. Wolfsburg este o echipă foarte puternică, dar avem obligaţia să mergem în grupe.

De fapt, indiferent cu ce echipă picăm din urna respectivă, trebuie să mergem mai departe", a spus acţionarul George Copos.

Sergiu Radu, fost jucător la Wolfsburg, a atras atenţia asupra forţei germanilor. "Wolfsburg trece printr-o perioadă bună acum. A terminat campionatul trecut pe val, a obţinut locul cinci în ultima etapă şi au prins un loc de Cupa UEFA după mulţi ani. Au un lot valoros, însă consider că Rapidul are şanse să se califice", a menţionat atacantul.

În prezent, din lotul antrenat de Magath face parte şi Vlad Munteanu, dar acesta nu prea a mai prins un loc de titular de ceva timp.

Meciul tur va avea loc la 18 septembrie în Germania, în timp ce returul se va juca în 2 octombrie, la Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite