A murit la masă cu Fatih Terim!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei de Fotbal de la Istanbul, Hasan Dogan, a decedat în urma unui stop cardiac Semifinalistă la Euro 2008, Turcia e în doliu. La scurt timp după ce l-a convins pe

Preşedintele Federaţiei de Fotbal de la Istanbul, Hasan Dogan, a decedat în urma unui stop cardiac

Semifinalistă la Euro 2008, Turcia e în doliu. La scurt timp după ce l-a convins pe selecţionerul Fatih Terim să rămână la naţională, şeful FFT a murit, la doar 52 de ani.

Bucuria stârnită de performanţa Turciei la Euro a fost umbrită sâmbătă. Aflat în faimoasa staţiune Bodrum, unde lua prânzul cu Fatih Terim, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Turcia, Hasan Dogan, a suferit un stop cardiac.

Oficialul a fost transportat de urgenţă la spitalul din oraşul turc, unde medicii au încercat timp de 90 de minute să-l resusciteze, însă fără succes.

Euforic după Euro

Dogan, care era căsătorit şi avea doi copii, venea după două succese ca preşedinte al forului turc. La scurt timp după ce Turcia a jucat semifinalele Euro 2008, fiind eliminată greu de Germania (3-2), Dogan a reuşit să-l convingă pe selecţionerul Terim să revină asupra deciziei de a părăsi naţionala. Conform presei de la Istanbul, Dogan şi Terim discutau în timpul întrunirii despre o revitalizare a fotbalului turc.
Prieten cu Lucescu

Antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, s-a numărat printre preferaţii lui Dogan. La numirea sa în funcţia de preşedinte al FFT, în februarie, turcul a încercat să-l aducă pe Lucescu la naţională, însă nu a reuşit să-l convingă pe acesta să renunţe la echipa din Doneţk. Fost membru în conducerea clubului Beşiktaş, cu care Lucescu a luat titlul în 2003, Dogan a avut o relaţie foarte bună cu tehnicianul român.

"Inima fotbalului s-a oprit"

Cotidianul turc "Milliyet" a deplâns ieri pierderea suferită de FFT, titrând "Inima fotbalului s-a oprit - Hasan Dogan a murit". În schimb, publicaţia "Zaman" a scris: "Ironic, doctorii au încercat să-l resusciteze pe Dogan timp de 90 de minute, cam cât durează un meci de fotbal".

"Cu siguranţă, preşedintele federaţiei discuta alături de Terim şi de ceilalţi colegi chiar despre viitorul fotbalului din Turcia", mai scriu jurnaliştii de la "Zaman". UEFA a transmis turcilor condoleanţe prin intermediul preşedintelui Michel Platini. "E o veste teribilă pentru Turcia şi pentru familia europeană a fotbalului. Transmit condoleanţe familiei lui Hasan Dogan", a declarat Platini.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite