Vettel, la un punct de titlul mondial în F1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germanul Sebastian Vettel (foto, Red Bull) a obţinut la Singapore, ieri, cel de-al 9-lea succes din acest sezon! Cu toate acestea, el nu şi-a asigurat încă, matematic, titlul de campion mondial.

Clasarea pe locul 2 a lui Jenson Button (McLaren-Mercedes) a amânat deznodământul, britanicul fiind singurul care îl mai poate depăşi pe neamţ. Nu cu foarte mult timp însă, fiindcă Vettel mai are nevoie de un singur punct pentru a triumfa pentru al doilea an consecutiv în „Marele Circ".

La Singapore, în cursa de noapte, Vettel a dominat cu autoritate, terminând întrecerea în două ore, înaintea lui Button (la 1,737 secunde) şi a colegului Mark Webber (la 29,279 s). Pe locul 4 a terminat Alonso (Ferrari).

Vettel are la dispoziţie cinci curse pentru a obţine punctul care îl desparte de titlu: Japonia - 9 octombrie, Coreea de Sud - 16 octombrie, India - 30 octombrie, Abu Dhabi - 13 noiembrie şi Brazilia - 27 noiembrie.

Clasamentul general al piloţilor arată astfel în partea lui superioară: 1. Vettel 309 puncte, 2. Button 185p, 3. Alonso 184p, 4. Webber 182p. La constructori, prima poziţie este ocupată de Red Bull - 491 p, urmată de McLaren 353p şi Ferrari 268p. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite