Button, regele ploii la Hungaroring

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În istoria celor 26 de Mari Premii de Formula 1 organizate pe Circuitul Hungaroring, doar de două ori a plouat în timpul cursei, în 2006 şi în 2011. Ambele curse au avut acelaşi învingător, Jenson Button.

Duminică, britanicul de la McLaren a adoptat strategia perfectă şi a sărbătorit cu o victorie cursa cu numărul 200 din cariera sa. Vettel a condus doar cinci tururi, depăşit de Hamilton după o greşeală.

Britanicul de la McLaren a părut că rulează către cea de-a doua victorie consecutivă, după cea de la Nürburgring şi a condus mare parte din cursă. Dar a greşit strategic. A ales mereu pneuri supersoft şi avea programată o schimbare în plus, iar la ultima trecere pe la boxe a pus intermediare, sub ameninţarea unei ploi care nu avea să se mai înteţească până la final. Mai mult, a fost penalizat cu o trecere pe la boxe pentru o manevră periculoasă în faţa lui Paul di Resta.

Button în schimb a anticipat perfect sfârşitul cursei. A pus pneuri mai dure cu 28 de tururi înainte de final, cu care a rulat până la sosire şi nu a cedat sub ameninţarea ploii. Exemplul său a fost urmat de Vettel, care nici măcar nu a mai forţat, mulţumindu-se evident cu locul doi. Podiumul a fost completat de Fernando Alonso. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite