"Pentru mine, «Regele» în România e Chivu!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dare Vrsic, mijlocaşul sloven al formaţiei de pe Bega, a povestit primele sale impresii de la sosirea la Poli Timişoara, echipă cu care doreşte să cucerească titlul în Liga 1. La 23 de

Dare Vrsic, mijlocaşul sloven al formaţiei de pe Bega, a povestit primele sale impresii de la sosirea la Poli Timişoara, echipă cu care doreşte să cucerească titlul în Liga 1.

La 23 de ani, Vrsic a jucat deja doi ani în străinătate, la echipa slovacă MSK Zilina, şi a bifat patru prezenţe în echipa naţională a Sloveniei pentru care a înscris două goluri. În urmă cu o lună a semnat cu Poli Timişoara, deşi nu credea să ajungă vreodată să joace în fotbalul românesc, pe care îl considera prea slab.

Meciurile dintre Slovenia şi România din această vară s-au terminat cu o victorie pentru Dare Vrsic. Luat la ochi de către conducătorii timişoreni, tânărul sloven a lăsat-o pe MSK Zilina, pentru care a marcat 18 goluri în 54 de partide, şi a semnat cu Poli Timişoara. "Nu credeam să ajung vreodată să joc în România, pentru că acum câţiva ani consideram că Liga I nu este aşa valoroasă.

Acum văd că lucrurile nu stau aşa şi mă bucur să joc aici în compania atâtor echipe valoroase", a spus Vrsic, care nu este încă la capacitate maximă: "Am nevoie de meciuri pentru a mă adapta stilului de fotbal din România, care este diferit de cel jucat în Slovacia şi Slovenia. Sunt plăcut surprins de calitatea fotbalului românesc. Cred că venirea mea la Poli mă poate ajuta foarte mult în carieră", a spus fotbalistul care crede că echipa sa are şanse la titlu.

E fanul declarat al lui Zahovici

"Va fi foarte greu, pentru că sunt vreo cinci echipe tari. Dar nimic nu este imposibil în fotbal", a recunoscut Dare. Dare visează să joace într-o zi în campionatul italian, acolo unde evoluează şi fotbalistul român pe care îl admiră cel mai mult. "Pentru mine, Chivu este <> în România!". Dacă dintre români admiră un fundaş, când vine vorba despre sloveni, Vrsic este fanul mijlocaşului Zlatko Zahovic, liderul generaţiei care a barat României drumul către Campionatul Mondial din 2002.

"Când am eliminat România, a fost incredibil, toată lumea a fost foarte fericită. Liderul echipei de atunci, Zahovic, este idolul meu din fotbalul sloven". Deşi este încă destul de tânăr, Dare Vrsic se recomandă ca un jucător sigur pe el. "Ca persoană sunt foarte modest, iar ca jucător sunt foarte încrezător în forţele proprii pe teren. Sunt calm şi nu mă pierd cu firea atunci când joc", a precizat slovenul care anul viitor doreşte să-şi întemeieze o familie. "Nu sunt căsătorit încă, dar la anul voi face acest pas. Prietena mea este slovenă şi a venit cu mine să locuiască la Timişoara".

A refuzat Ascoli, dar şi Steaua!

Până să ajungă la Poli, slovenul a avut în vara trecută oferte interesante, dintre care una de la Ascoli (Italia) şi alta chiar de la formaţia din Ghencea.
Nu s-a ajuns la un acord pentru ambele părţi, motiv pentru care le-a refuzat. Apoi s-a consultat cu Cristi Buturugă, fostul portar al echipelor FC Argeş şi UM Timişoara care a jucat şi el în Slovenia, şi în cele din urmă Vrsic a semnat pentru formaţia de pe Bega, unde este acum unul dintre jucătorii importanţi ai "alb-violeţilor".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite