Peste un milion de italieni i-au aşteptat pe campionii mondiali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

s-a îndreptat spre Palatul Chigi, sediul guvernului, unde fotbaliştii au fost primiţi de premierul Romano Prodi, care i-a felicitat şi decorat pe jucători şi antrenori. Apoi, campionii mondiali

s-a îndreptat spre Palatul Chigi, sediul guvernului, unde fotbaliştii au fost primiţi de premierul Romano Prodi, care i-a felicitat şi decorat pe jucători şi antrenori. Apoi, campionii mondiali au străbătut principalele artere ale Romei într-un autocar descoperit, deplasarea acestuia fiind îngreunată de mulţimea revărsată pe străzi.
Cei mai mulţi fani s-au adunat la Circo Massimo, arena antică din Roma, unde un milion de oameni i-au aşteptat pe jucătorii şi membrii staff-ului tehnic în cadrul unei festivităţi organizate în cinstea lor. Fanii au blocat însă în repetate rânduri autocarul campionilor, din dorinţa de a vedea râvnitul trofeu ridicat deasupra capului de căpitanul Fabio Cannavaro, care nu s-a despărţit nicio clipă de cupă. Allesandro Del Piero a rămas la bustul gol, iar mai mulţi fotbalişti au purtat pe cap bandane în culorile naţionale: roşu-alb-verde.
Circo Massimo a fost traversat la un moment dat de un dric ce transporta un sicriu acoperit cu drapelul Franţei, semn că Italia a îngropat reprezentativa cocoşului galic şi pe căpitanul acesteia, Zinedine Zidane, iar suporterii au afişat un banner pe care au scris mesajul "După 90 de minute de lungă agonie, s-a încheiat existenţa inutilă a cocoşeilor francezi". Sărbătoarea se va muta, în weekend, la Viareggio, oraşul în care s-a născut selecţionerul Marcelo Lippi.
Oraşul toscan este faimos pentru carnavalurile pe care le organizează, iar la sfârşitul acestei săptămâni, localnicii vor da o petrecere în cinstea selecţionerului. Triumful Italiei a fost sărbătorit până şi în Burundi, unde oamenii au ieşit în stradă şi au început să arunce cu artificii. Din păcate, poliţia a înăbuşit sângeros această manifestaţie, trei oameni fiind ucişi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite