"Suntem mici, dar buni!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul Cosmin Contra a explicat cum a ajuns o echipă ca Getafe să joace a doua finală consecutivă de Cupa Spaniei Promovată în 2004 pentru prima oară în Primera Division, micuţa

Fundaşul Cosmin Contra a explicat cum a ajuns o echipă ca Getafe să joace a doua finală consecutivă de Cupa Spaniei

Promovată în 2004 pentru prima oară în Primera Division, micuţa echipă de fotbal din suburbia Madridului a stârnit zâmbetele celor care nu dădeau nicio şansă "albaştrilor". Au trecut patru sezone şi echipa antrenată acum de danezul Michael Laudrup ocupă locul nouă în prima ligă şi joacă a doua finală de Cupa Spaniei. Fundaşul român Cosmin Contra este unul dintre veteranii echipei, cu trei sezoane petrecute pe Estadio Coliseum.

Adevărul: Cosmin, ce înseamnă pentru Getafe această nouă finală de Cupă?

Cosmin Contra: Vă daţi seama, este o performanţă. Finala de anul trecut a fost cel mai important moment din istoria clubului, iar acum am repetat isprava. Am suferit în meciul de miercuri pentru că Racing a jucat bine, dar am reuşit să ne calificăm.

- Care este secretul succesului la un club al cărui nume nu spunea absolut nimic în urmă cu patru-cinci ani?

- Este meritul preşedintelui (n.r. - Angel Sanchez Torres) şi al antrenorului Laudrup. Au fost aduşi la echipă jucători tineri care se potrivesc perfect la stilul de joc al lui Laudrup. El vrea să jucăm pe atac, cu posesie prelungită, să punem presiune. Aşa am ajuns să fim o echipă mică, dar care joacă bine.

- Getafe este printre puţinele echipe europene care mai joacă pe trei planuri, campionat, cupă şi Cupa UEFA. Cluburile române au mari probleme în astfel de situaţii. Voi cum vă descurcaţi?

- Facem faţă, pentru că avem un lot echilibrat de 22-25 de jucători. Se poate face rotaţia fotbaliştilor, unii joacă la mijlocul săptămânii, alţii în weekend. Eu sunt pe acelaşi post cu David Cortes. Am avantajul că sunt mai experimentat şi Laudrup mă preferă în partidele mai grele.

"Mă doare sufletul de Dinamo"

- În Liga I sunt două cluburi care te vor, Poli Timişoara şi Dinamo. Care are prima şansă?

- Eu, dacă mă voi întoarce în fotbalul românesc, revin doar acasă, la Timişoara.

- Te îngrijorează situaţia de la Dinamo?

- Normal că mă doare sufletul de ce se întâmplă la Dinamo, pentru că am jucat acolo trei ani. S-a investit mult în echipă, dar, după ce anul trecut au defilat prin campionat, acum au un sezon slab. Este greu cu atâtea schimbări de antrenori.

- Conducătorii lui CFR Cluj se aşteaptă să facă meciuri bune în Liga Campionilor. Crezi că este posibil?

- Se pare că au căpătat o mentalitate de învingători în acest sezon. Eu cred că nicio echipă românească nu este pregătită acum pentru Ligă. Totuşi, dacă mai cumpără patru-cinci jucători de valoare, pot face faţă în faza grupelor.

- Săptămâna viitoare, România joacă partida amicală cu Rusia. Cum vezi meciul acesta în comparaţie cu precedentul amical contra Israelului.

- Rusia este un adversar potrivit. S-a calificat la Campionatul European şi a eliminat Anglia. Eu sper să facem un joc bun şi să nu mai repetăm evoluţia slabă din meciul cu Israel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite