"Sunt doar o mică piesă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a îmbrăcat timp de cinci sezoane tricoul Universităţii Craiova şi a trecut în carieră pe la Dinamo şi FC Naţional, Gabi Popescu a decis, la 33 de de ani, să-şi încerce norocul

După ce a îmbrăcat timp de cinci sezoane tricoul Universităţii Craiova şi a trecut în carieră pe la Dinamo şi FC Naţional, Gabi Popescu a decis, la 33 de de ani, să-şi încerce norocul la Steaua. Nu ca jucător, ci ca oficial.

- Gabi, cum ai ajuns în Ghencea?

Trebuie spus că nu m-a adus nimeni, ci că am primit o ofertă din partea domnului Becali de a colabora cu Steaua. Prietenia mea veche cu Olăroiu nu a avut o importanţă prea mare, pentru că la un club ca Steaua nu se merge pe prietenii. Cred ca nu a contat valoarea şi seriozitatea mea ca sportiv.

- Gigi Becali spunea că vei fi un personaj important la echipă, aşadar, concret, ce funcţie vei ocupa la Steaua?

Sunt fidel următorului principiu: nu contează cum se numeşte funcţia sau ce post ocupi, importantă este treaba pe care o faci. În ceea ce priveşte misiunea mea la club, voi face parte dintr-un colectiv care se va ocupa de tot ce înseamnă partea sportivă. Voi avea în grijă baza de copii şi juniori şi pot face propuneri pentru eventuale transferuri în viitor. Voi fi o piesă mică într-un angrenaj mare.

- Ce te-a determinat să te îndrepţi către domeniul tinerelor talente?

Păi, dacă făceam studii de economie, poate ajungeam să mă ocup de banii clubului. Am jucat fotbal şi normal că mi-am dorit să rămân în acest fenomen. Există jucători talentaţi în curtea clubului, dar trebuie ajutaţi să crească. O echipă mare ca Steaua trebuie să se bazeze şi pe propria pepinieră.

- Ai jucat două sezoane în Coreea de Sud. Ai în vedere transferul unor jucători asiatici?

Prin prisma prieteniei care mă leagă de mulţi dintre oamenii de fotbal din Coreea de Sud este posibil să colaborez cu ei pentru testarea pieţei de jucători din Asia. Dar mai întâi vom alcătui o strategie şi după aceea vom vedea în ce direcţie ne vom îndrepta atenţia.

- Ai lipsit o perioadă din viaţa fotbalistică, au mai existat şi alte oferte de a intra în conducerea unui club de fotbal?

Nu mai are rost acum să vorbim despre oferte. Am încercat unele investiţii în imobiliare. Este un domeniu fascinant, o adevărată mană cerească pentru investitori. Am dorit să-mi deschid şi alte perspective.

Acum, principala mea ocupaţie este Steaua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite