A fost un mesaj profund rasist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coordonatorul departamentului "Drepturile omului" din cadrul organizaţiei Romani CRISS ia atitudine împotriva mesajelor rasiste scandate pe stadioane şi a declaraţiilor făcute de Nicolae Păun,

Coordonatorul departamentului "Drepturile omului" din cadrul organizaţiei Romani CRISS ia atitudine împotriva mesajelor rasiste scandate pe stadioane şi a declaraţiilor făcute de Nicolae Păun, preşedintele Partidei Rromilor.
- Cum aţi reacţionat la mesajele scandate de stelişti?
- Am văzut materialul video. Este un mesaj profund rasist şi negativ care vizează înjosirea membrilor etniei rromilor. Se vede că în mulţime oamenii dau curs instinctelor primare.
- Unul dintre jucătorii Stelei este de etnie rromă. El are voie să scandeze aceste mesaje?
- Nimeni nu trebuie să facă acest lucru. Un rrom care face un act rasist faţă de rromi intră în ilegalitate, pentru că este vorba de un tratament diferenţial. Asta din punct de vedere legal. (oftează) Din punct de vedere social, uman, nu ştiu ce să spun.
- Nicolae Păun a spus că Rapidul nu ar trebui să se sesizeze, pentru că nu este o organizaţie a etniei.
- Este o gândire redusă. O opinie care nu se bazează pe un raţionament fundamentat. Oricine poate sesiza aceste lucruri, şi toţi avem datoria morală să intervenim, pentru că trebuie să acţionăm împotriva unor comportamente ilegale. Toţi trebuie să ne simţim lezaţi. Nu suntem de acord cu domnul Păun nici când spune că nu au fost mesaje rasiste. Eu, unul, mă simt jignit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite