Un mercato bogat în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirajul intrării campioanei direct în grupele Ligii Campionilor din sezonul următor i-a făcut pe patronii principalelor echipe să bage adânc mâna în buzunar La capitolul nume

Mirajul intrării campioanei direct în grupele Ligii Campionilor din sezonul următor i-a făcut pe patronii principalelor echipe să bage adânc mâna în buzunar

La capitolul nume consacrate, se pare că Dinamo a dat lovitura prin aducerile lui Zicu, Bratu şi Năstase, în timp ce vicecampioana Steaua pare să cheltuiască mai mult. Din cauza incertitudinii antrenorului, giuleştenii au bătut pasul pe loc, aducând doar doi fotbalişti. Deşi se laudă că dispune de un buget-record pentru transferuri, Poli Timişoara a adus doi jucători liberi de contract. Cu toate acestea, suma adunată de la cele şase grupări favorite şi de la celelalte 12, nepublicată în acest material, depăşeşte 10 milioane de euro!

De menţionat că Adrian Mititelu l-a convins pe partenerul său de afaceri, Cornel Penescu, de la retrogradata FC Argeş, să-i cedeze pe cei mai buni jucători piteşteni ai momentului, Andrei Prepeliţă şi Ciprian Tănasă. Lupta se anunţă extrem de disputată, iar mutări spectaculoase se mai pot face, fiindcă mai este timp până la închiderea mercatoului românesc.

Gigi Becali s-a mişcat în stil propriu, după despărţirea de managerul Mihai Stoica. L-a acontat pe rapidistul Bădoi, fotbalist aflat în lotul tricolor, l-a luat pe Emeghara, fotbalist care a costat o sumă importantă - 1,2 milioane de euro - dar a reuşit să-l transfere pe portarul Vâtcă, unul dintre cei mai în formă goalkeeperi din Liga 1.

Bădoi, bomba iernii- detonată vara

De asemenea, patronul din Ghencea încearcă să se debaraseze de brazilienii Andrey şi Elton, de Victoraş Iacob şi Sorin Paraschiv.

Oricum, pe piaţa transferurilor s-a mai discutat în iarnă de Bădoi, dar atunci George Copos l-a întors pe jucător din drum, dublându-i salariul.

Ianis Zicu, marea lovitură a "câinilor"

Dinamo a lovit puternic prin aducerea lui Zicu, fotbalist dorit de toate marile forţe ale întrecerii. Fraţii Becali, apropiaţi de Dinamo, l-au răscumpărat de la Inter şi l-au direcţionat către echipa antrenată de Mircea Rednic.

Deşi a fost liber de contract, Ianis Zicu a primit la semnătură un milion de euro şi cel mai mare salariu din campionat: 500.000 de euro anual! Surse autorizate pretind că jucătorul are o clauză în contract prin care poate pleca la o altă echipă, dacă roş-albii ratează accederea în grupele Ligii Campionilor.

Bratu a lăsat Franţa pentru Ligă

O mutare interesantă este şi cea al lui Florin Bratu, adus de la retrogradata Nantes din Franţa, dar şi cea al lui Vali Năstase, care a retrogradat cu Ascoli în Serie A. În rest, mulţi jucători împrumutaţi se întorc la Dinamo.

500 mii de euro este salariul anual la Dinamo al internaţionalului Ianis Zicu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite