Un meci cât o calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ferencvaros Budapesta - Oltchim, azi, ora 18.00 În cazul în care Oltchim câştigă jocul de astăzi, contra formaţiei ungare Ferencvaros, vâlcencele pot considera că deja au acces

Ferencvaros Budapesta - Oltchim, azi, ora 18.00

În cazul în care Oltchim câştigă jocul de astăzi, contra formaţiei ungare Ferencvaros, vâlcencele pot considera că deja au acces în fazele superioare ale Ligii Campionilor

Vâlcencele nu au avut prea mult timp la dispoziţie să se bucure de succesul obţinut contra danezelor de la Viborg, că au fost nevoite să ia drumul Ungariei pentru confruntarea cu Ferencvaros. Acesta este al doilea joc pentru românce în grupa D a Ligii Campionilor, iar o victorie le poate califica pe fetele lui Tadici în fazele superioare ale competiţiei.

"Dacă vom bate şi la Budapesta, suntem ca şi calificaţi, pentru că nu ne putem împiedica acasă de Ferencvaros sau de Buducnost. Totuşi, Ferencvaros nu e mai slabă decât echipa din sezonul trecut, pe care am eliminat-o din Cupa Cupelor. Chiar dacă le-au plecat câteva jucătoare de bază, au adus alte handbaliste valoroase", a declarat şi antrenorul Gheorghe Tadici.

Pentru această întâlnire, Tadici le-a lăsat acasă pe Valentina Elisei Ardean şi pe Roxana Gatzel, accidentate, în timp ce Oana Manea este ieşită din formă. Cele două formaţii s-au mai întâlnit şi anul trecut, în semifinalele Cupei Cupelor, iar Oltchim s-a impus în ambele manşe. Vâlcencele au câştigat cu 36-23 jocul de pe teren propriu şi cu 28-27 meciul din deplasare.

Unguroaicele sunt mult mai slabe acum

Dar, la partida de la Budapesta, suporterii români au trăit scene de coşmar după ce autocarele acestora au fost atacate cu pietre de către fanii lui Ferencvaros. Însă, faţă de anul trecut, actuala formaţie ungară pare mai slabă. Antrenorul Nemeth Andras a plecat la Hypo Viena luându-le cu el şi pe cele mai valoroase jucătoare, Timea Toth şi Erika Kirsner.

În schimb, Ferencvaros a transferat-o pe românca Anamaria Ilyeş, care în ţară a evoluat la Jolidon Cluj şi la HCM Baia Mare. Partida Oltchim - Ferencvaros va avea loc de la ora 18.00 şi va fi transmisă în direct la Sport.ro.

Grupa D

Meciuri jucate

Oltchim - Viborg 33-30
Buducnost - Ferencvaros 22-19

Se joacă azi

Ferencvaros - Oltchim
Viborg - Buducnost

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite