Dacă e luni, e Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa a doua a Turului Franţei, desfăşurată ieri şi pe tărâm belgian, a fost una a sprinterilor, învingători fiind doi ciclişti autohtoni. Un carambol a umbrit o zi aparent liniştită a

Etapa a doua a Turului Franţei, desfăşurată ieri şi pe tărâm belgian, a fost una a sprinterilor, învingători fiind doi ciclişti autohtoni. Un carambol a umbrit o zi aparent liniştită a Marii Bucle

A doua zi a celei mai cunoscute curse cicliste din lume a fost una cu un traseu scurt pentru sportivi, care au avut de înfruntat o rută scurtă şi blândă, de 168,5 km, între Dunkerque şi Gent, una cu doar trei sprinturi şi nicio căţărare.

Trei ciclişti au rupt ritmul încă de la primul sprint, germanul Sieberg, spaniolul Perez şi francezul Herve au luat avans şi şi-au mărit avantajul până la peste cinci minute. Încercarea lor temerară nu a avut sorţi de izbândă pentru că, pe final, ei au fost prinşi însă din urmă de pluton cu trei kilometri înainte de finiş. În ultimul kilometru, un accident în lanţ, care a implicat zeci de biciclete, a blocat practic cursa, mulţi dintre ciclişti privind la televizor lupta de final a celor care au avut şansa să se plaseze înaintea carambolului. Majoritatea cicliştilor accidentaţi au izbutit să termine etapa, însă mulţi dintre ei au trecut linia de sosire cu mari probleme. Învingător a fost în cele din urmă belgianul Steegmans, care avea rolul de a face un finiş pentru coechipierul său de la Quick Step-Innergetic, mult mai bine cotatul Boonen.

"N-a ştiut cine e în spate", s-a scuzat Steegmans

Steegmans nu a mai vrut practic să-i acorde victoria compatriotului său şi a ales să-şi atribuie laurii victoriei. "N-am ştiut cine e în spate şi de aceea am tras pentru a nu pierde victoria", şi-a explicat belgianul de 27 de ani succesul neaşteptat. Implicat în accident, elveţianul Cancellara şi-a păstrat totuşi primul loc la general.

McEwen a fost la un pas să nu ia startul

Câştigătorul primei etape a Marii Bucle, australianul Robbie McEwen, căzut de pe bicicletă cu 20 de kilometri înainte de final, a fost la un pas să nu mai ia startul în al doilea stagiu dintre Dunkerque şi Gent. Ciclistul de la Predictor-Lotto s-a plâns de dureri la mâna dreaptă şi la ambii genunchi. "Aveam dureri destul de mari, mai ales la genunchi. Dar am făcut câteva încercări să văd cum pedalez şi am văzut că piciorul ţine", a spus McEwen, considerat unul dintre specialiştii sprintului.

Etapa a treia a Turului Franţei, programat în cursul zilei de astăzi, se va întinde pe 236.5 km şi se va derula între localitatea belgiană Waregem, cunoscută pentru celebrele curse de cai care s-au ţinut aici, şi oraşul francez Compiegne.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite