260 km pe oră!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambarcaţiunile de la Class One Romanian Grand Prix, de la Mamaia, au atins viteze ameţitoare pe lacul Siutghiol. Cele mai tari ambarcaţiuni din lume s-au strâns la sfârşitul săptămânii

Ambarcaţiunile de la Class One Romanian Grand Prix, de la Mamaia, au atins viteze ameţitoare pe lacul Siutghiol.

Cele mai tari ambarcaţiuni din lume s-au strâns la sfârşitul săptămânii trecute, pe litoralul românesc, pentru etapa a patra a Class One World Powerboat Championship, o competiţie care atrage anual peste un milion de privitori şi 250 milioane de telespectatori.

laurentiu.georgescu@adevarul.ro Echivalent al Formulei 1 pe apă, competiţia de la Constanţa s-a încheiat ieri după-amiază cu întrecerea propriu-zisă ce a a avut loc pe lacul Siutghiol din Mamaia. Aceast lucru a reprezentat practic o premieră pentru Class One, cursele fiind programate pe mare, în Atena, Arendal, Oslo, El Alamein, Doha ori Dubai, excepţia constituind-o doar întrecerea de la Mamaia.

Impresionante prin dimensiuni, bărcile cu o lungime de 12-13 metri, 3,7 metri lăţime şi o greutate de 4,8 tone, au atras atenţia mai ales prin viteza cu care au reuşit să spargă valurile. Nu mai puţin de 260 km pe oră au atins ambarcaţiunile care ieri s-au duelat pe lacul Siutghiol, într-o cursă ce s-a întins pe 98 de mile marine (181,5 km).

Cea mai rapidă s-a dovedit a fi la Constanţa Victory Team, una dintre cele mai de succes agregate din istoria acestui sport, care de-a lungul anilor a adunat un adevărat patrimoniu de titluri şi victorii. Pe locurile doi şi trei au sosit două echipaje: Qatar 96, respectiv Qatar 95. La formaţia de pe locul secund, lider de echipă este nimeni altul decât şeicul Hassan bin Jabor Al-Thani, membru al familiei regale şi al guvernului din Qatar, care este în acelaşi timp şi fondatorul Class One.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite