La judecata "Naşului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu i-a cerut socoteală şefului Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, Daniel Florea, care a anulat sancţiunile Stelei Florea şi-a motivat ieri decizia prin inexistenţa unor probe

Mircea Sandu i-a cerut socoteală şefului Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, Daniel Florea, care a anulat sancţiunile Stelei

Florea şi-a motivat ieri decizia prin inexistenţa unor probe concrete care să incrimineze Steaua şi a recunoscut că fusese tras la răspundere pentru hotărâre.

Decizia Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, care a anulat depunctarea impusă clubului Steaua în cazul "Valiza", a tulburat apele la Federaţia Română de Fotbal. Iritat, preşedintele Mircea Sandu a dat un comunicat prin care cere socoteală membrilor CAF.

"În calitate de preşedinte al FRF, îmi revine atribuţia de a verifica aplicarea şi respectarea legislaţiei în vigoare, motiv pentru care voi solicita avocaţilor FRF un punct de vedere legat de modul în care organismele jurisdicţionale ale federaţiei au soluţionat dosarul supranumit de presă <> ".

Chiar dacă "Naşul" se referă la toate organismele care au judecat cazul, adică şi Comisiile de Disciplină şi de Apel, pare evident că în colimator este luată mai ales Curtea de Arbitraj, având în vedere că, până acum, Sandu nu a avut nicio o obiecţie la deciziile anterioare.

Mircea Sandu l-a contactat pe şeful CAF, Daniel Florea, imediat după anunţarea deciziei: "M-a întrebat dacă sunt convins că decizia luată de CAF este acoperită de regulament. I-am zis că da şi asta a fost tot", a spus Florea.

"Nu s-a conturat un act de corupţie"

Preşedintele CAF a declarat ieri că nu are ce să-şi reproşeze. "Am judecat o faptă, şi nu o persoană sau un club. A contat doar ceea ce s-a întâmplat. Singura probă pe care o urmăream era dacă prezenţa lui Teia Sponte la Cluj avea vreo legătură cu motivarea echipei "U" Cluj, dar pentru acei bani exista un precontract făcut cu aproape o lună înainte de data disputării meciului.

Singurele probe au fost doar declaraţiile celor implicaţi care nu au făcut referire la sume de bani, ci doar la posibilitatea unei sponsorizări. Declaraţiile nu au fost suficiente pentru a contura un act de corupţie", a spus Florea.

Cazul s-ar putea rejudeca

Steaua nu a scăpat definitiv de cazul "Valiza", urmând să aştepte concluzia anchetei efectuate de DNA. "Noi suntem un tribunal sportiv şi nu avem nicio legătură cu DNA. Nu am avut la dispoziţie nici acele înregistrări ale convorbirilor telefonice despre care s-a vorbit.

Dacă apar probe noi după ce DNA îşi termină treaba, FRF poate să redeschidă acest caz disciplinar, aşa cum a fost şi în cazul lui FC Porto", a precizat Florea. Acesta a adăugat că între decizia CAF şi a celorlalte două comisii au fost diferenţe de interpretare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite