Ne întoarcem fără aur din China?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casele de pariuri nu le dau şanse prea mari sportivilor români la medaliile olimpice. Singurele favorite sunt Nicoleta Grasu şi Alina Dumitru Deşi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român are

Casele de pariuri nu le dau şanse prea mari sportivilor români la medaliile olimpice. Singurele favorite sunt Nicoleta Grasu şi Alina Dumitru

Deşi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român are aşteptări mari de la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice, principalele case de pariuri nu îi creditează pe tricolori cu şanse la aur.

Pariorii merg pe mâna unui singur sportiv român atunci când iau în calcule favoriţii la titlurile olimpice. Astfel, atleta Nicoleta Grasu este considerată numărul unu la aruncarea discului şi, în consecinţă, de la ea se aşteaptă un titlu olimpic. În condiţiile în care lidera mondială a sezonului, Darya Pishalnikova, şi alte cinci atlete sunt suspendate pentru dopaj, Grasu (66,51 cm în acest an) are o singură mare rivală, Natalia Sadova, campioana ediţiei de la Atena.

Alina Dumitru, locul doi în block-starturi

Cvintupla campioană europeană la categoria 48 kg se luptă cu şanse reale la o medalie. Singura adversară de temut pentru judoka noastră este japoneza Ryoko Tani, cea care a învins-o în precedentele trei întâlniri. Campioană olimpică la Atena, asiatica este principală favorită a concursului, fiind cotată cu 4/1 la victorie.

Nici la canotaj nu suntem consideraţi favoriţi, chiar dacă România a dominat cu autoritate ultimele ediţii ale Jocurilor Olimpic în proba de 8+1 rame. Specialiştii străini prevăd o luptă strânsă, între patru ţări. SUA sunt văzute pe primul loc, cu 3,5/1, urmate, în ordine, de Australia 4,5/1, China 5,5/1 şi România 8/1.

Pe locul trei la gimnastică şi handbal

Pariorii consideră că România pleacă la gimnastica feminină doar cu şansa a treia (11/1), după ţara gazdă (1,5/1) şi campioana mondială en titre, Statele Unite (2,5/1). China va avea de partea ei suportul publicului şi nu este exclus să-l aibă şi pe cel al arbitrilor.

La fel stau lucrurile şi la handbal. În ciuda valorilor individuale care se regăsesc în lotul deplasat de Gheorghe Tadici la Beijing, tricolorele sunt considerate outsidere în lupta cu Rusia şi Norvegia. "Tancurile ruseşti" sunt campioane mondiale en titre şi au în faţa noastră şi ascendentul moral al victoriilor din ultimele întâlniri directe, în timp ce scandinavele au cucerit recent titlul european şi sunt în mare formă.

Oprea şi Potec, doar 26/1 pentru aur

Mulţi sportivi de top din delegaţia noastră nu sunt creditaţi cu şanse reale la obţinerea unei medalii de aur la Beijing. Vicecampion olimpic la Atena, triplusaltistul Marian Oprea este cotat în mod surprinzător cu abia a zecea şansă la locul întâi, principalul favorit în viziunea caselor de pariuri fiind englezul Phillips Idowu, campion european şi mondial en titre în sală.

Nici campioana olimpică de la Atena, înotătoarea Camelia Potec, nu este printre principalele favorite în probele la care va concura, fiind devansată de recordmenele mondiale Federica Pellegrini şi Katie Hoff.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite