"Avem o grupă infernală!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta Stelei, interul Alin Şania, este sceptic în privinţa şanselor pe care le vor avea bucureştenii în grupele Ligii Campionilor Interul dreapta al militarilor nu îşi face griji în

Vedeta Stelei, interul Alin Şania, este sceptic în privinţa şanselor pe care le vor avea bucureştenii în grupele Ligii Campionilor

Interul dreapta al militarilor nu îşi face griji în privinţa calificării în grupele Ligii Campionilor. El este convins că Steaua va trece fără probleme de campioana Belgiei, Sasja.

Handbaliştii "militari" încearcă să calce pe urmele fotbaliştilor roş-albaştri şi să se califice în grupele Ligii Campionilor.

La finalul acestei săptămâni, elevii fostului campion mondial Cornel Oţelea întâlnesc în turul preliminar al celei mai importante competiţii europene pe campioana Belgiei, KV Sasja. Ambele meciuri vor avea loc în Sala Sporturilor "Romeo Iamandi" din Buzău, vineri de la ora 19.00, şi sâmbătă de la ora 16.00.

Belgienii au fost eliminaţi de Constanţa

Anul trecut, KV Sasja HC a fost eliminată în preliminariile Ligi Campionilor de o altă formaţie din România, HCM Constanţa. "Marinarii" s-au distrat atunci cu handbaliştii beligieni câştigând ambele manşe, 32-22 în deplasare şi 31-26 pe teren propriu.

"Teoretic suntem net favoriţi pentru că handbalul din Belgia are un nivel scăzut, dar meciul se va juca pe teren, nu pe hârtie, şi nu trebuie să le dăm şanse să facă vreo supriză", spune interul Stelei şi al echipei naţionale, Alin Şania.

Greul începe în Ligă

Despre şansele echipei sale de a ajunge în primăvara europeană, "tunarul" campioanei României afirmă: "Avem o grupă mai grea decât băieţii de la fotbal! Chehovskie Medvedi e practic naţionala Rusiei, iar Portland San Antonio e o superputere în handbalul masculin în ultimii ani. În aceste condiţii nu ar avea sens să ne batem cu pumnii în piept, ca la fotbal, că vom câştiga toate meciurile. Important nu e să îţi propui obiective, ci să şi le poţi realiza".

Se vor bate cu echipa lui Buligan

Dacă la fotbal steliştii se vor duela cu vedeta Fiorentinei şi a naţionalei României, Adrian Mutu, la handbal ei îl vor avea ca adversar pe antrenorul secund al lui Portland San Antonio, Alexandru Buligan. Medaliat cu bronz la CM 1990 ca jucător în echipa României, Buligan a cucerit titlul suprem în 2005, ca antrenor al reprezentativei Spaniei.

Portland San Antonio este câştigătoarea Ligii Campionilor în 2001 şi finalista ediţiilor din 2003 şi din 2006.

În grupe, Steaua va mai întâlni şi o altă forţă a Europei, campioana Rusiei, Chehovski Medvedi, echipă care a cucerit cupa EHF în 2006. De partea cealaltă, Steaua MFA Bucureşti este cea mai titrată echipă de club din România, cu 28 de titluri naţionale, 8 Cupe ale României, 2 Cupe ale Campionilor Europeni(1967, 1988) şi o Cupă Challenge (2006).

Avem o grupă mai grea decât băieţii de la fotbal! Chehovskie e practic naţionala Rusiei, iar Portland e o superputere în handbalul masculin
Alin Şania, jucător Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite