"E greu să-l bat rapid!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute, campionul mondial al versiunii IBF la categoria supermijlocie, este pregătit pentru meciul cu William Joppy, programat vineri noapte, la Montreal Două evenimente importante se

Lucian Bute, campionul mondial al versiunii IBF la categoria supermijlocie, este pregătit pentru meciul cu William Joppy, programat vineri noapte, la Montreal

Două evenimente importante se vor petrece în această săptămână în viaţa pugilistului Lucian Bute. Va împlini 28 de ani, chiar pe 28 februarie, iar o zi mai târziu, sâmbătă dimineaţă, în România, îşi va apăra centura categoriei supermijlocii a versiunii IBF în faţa americanului William Joppy, triplu campion mondial la categoria mijlocie, în perioada 1996-2003. Sportivul român a prefaţat pentru "Adevărul" întâlnirea care se va disputa la Montreal.

Adevărul: Lucian, eşti pregătit pentru meciul cu Joppy?

Lucian Bute: Sunt în grafic cu antrenamentele. Cu kilogramele astea mă lupt cel mai mult, dar până la ora cântarului (n.r. - programată joi) voi rezolva această chestiune. Mi-a fost foarte greu, dar ambiţia m-a ajutat.

Deci, nu trebuie să avem emoţii, nu?

Nu, staţi liniştiţi. Chiar dacă acum trec printr-o deshidratare forţată, voi avea timp până la meci să-mi revin.

Câţi kilometri alergi zilnic?

Nu prea mulţi. Şase - dimineaţa, la antrenamentul de la ora 7.00, iar după-amiaza lucrez mult în sală.

Cum vei aborda meciul cu americanul?

Pot spune că-l ştiu foarte bine pe Joppy acum. Am văzut ce poate, dar şi unde greşeşte. Am avut trei meciuri de antrenament cu adversari cu stil asemănător lui William. Sunt încrezător.

Va fi un meci terminat înainte de limită, cum a fost cel cu Berrio?

Dacă ţinem cont de experienţa lui, a fost campion mondial atâţia ani la rând, e greu să-l baţi rapid. Important va fi ca eu să mă bucur la final. Vreau să câştig fiecare repriză în parte. Aşa voi aborda meciul, sunt pregătit pentru 12 reprize. Dar, dacă voi avea ocazia, nu voi rata KO-ul.

Bilete mai sunt?

S-au epuizat toate. Vor fi 14.000 de spectatori. Deja aici atmosfera este încinsă. Numai despre acest meci se vorbeşte prin toată mass-media. Vor fi şi peste 50 de persoane din România, precum Mihai Leu sau Emanoil Savin, primarul din Buşteni, dar şi alţi oameni de afaceri.

Mama lui nu se va uita la meci

Familia Bute va urmări cu sufletul la gură meciul lui Lucian. "Tata este cel mai mare fan al meu. În schimb, mama nici nu se uită la televizor. Nu suportă să mă vadă în ring. De aceea nici nu vin aici. Vor veni altădată în vizită", ni s-a confesat Bute, care şi-a amânat aniversarea zilei sale de naştere: "După meci voi veni în ţară şi vom avea timp şi pentru petreceri. Să iasă bine acum, asta contează cel mai mult".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite