"Ne grăbim cu Euro"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Codrea, mijlocaşul naţionalei şi al echipei italiene Siena, crede că nu există nicio presiune pe tricolori, dar că e prematur să vorbim acum de şansele noastre la turneul

Paul Codrea, mijlocaşul naţionalei şi al echipei italiene Siena, crede că nu există nicio presiune pe tricolori, dar că e prematur să vorbim acum de şansele noastre la turneul final.

Timişoreanul Paul Codrea (27 de ani) şi-a câştigat încet-încet locul de titular în echipa naţională. Mijlocaşul are deja la activ ani buni în Serie A şi spune că Italia este cel mai dificil adversar al tricolorilor la Euro. El atenţionează însă că mai este destul timp până atunci şi că, momentan, gândurile sale se îndreaptă exclusiv către Siena.

Adevărul: Paul, cum ar trebui să tratăm înfrângerea cu Israel?


Paul Codrea: Ca pe una dintr-un meci amical. Evident, nu am fost deloc mulţumiţi la finalul meciului de la Tel Aviv, dar nici nu putem transforma acum totul într-o înmormântare.

- Un astfel de rezultat poate afecta psihicul jucătorilor înainte de Euro?


- Eu cred că e prematur să vorbim încă de pe acum de turneul final din vară. Trebuie să ne gândim la el, nu zic asta, dar nu prea mult. Deocamdată, să ne concentrăm fiecare pe prestaţiile de la echipele de club.

- Simţi o presiune din partea mass-media şi a publicului?


- Nu, asta nu. Dar lumea, în general, a prins mare încredere în noi după calificarea asta la Euro venită după opt ani de pauză. Este logic, poate, să se vorbească aşa mult de acest turneu final.

- Cristiano Bergodi spune că Italia este într-o formă senzaţională acum. Tu ce spui?


- Sunt bucuros că italienii joacă bine acum. Pe noi nu ne afectează asta, deoarece până în iunie mai este destul. Plus că Serie A este o competiţie foarte dură. Se acutizează lupta pentru campionat, pentru Liga Campionilor, mai sunt multe meciuri de disputat de acum până la final. Deci vor interveni uzura, oboseala şi nu ştiu dacă vor mai juca în iunie la fel cum o fac şi acum.

- Dar nici naţionala noastră nu este una oarecare.


- Ar fi însă o mare greşeală să subestimăm Italia. La capitolul psihic, stă extraordinar. Ştiu să strângă rândurile, când e cazul, ca nimeni alţii. Da, nici noi nu suntem o echipă de pluton. Cu Franţa trebuie să dăm totul. Sunt doar trei meciuri, până la urmă, în grupă.

- Selecţionerul Piţurcă vrea să organizeze o vacanţă pentru voi înainte de Euro…


- Am auzit şi eu. Ideea nu este rea, dar nu ştiu dacă se va materializa, sau câţi jucători vor putea merge. Pentru că, spre exemplu în Italia, campionatul se încheie pe 18 mai, după care mai este finala Cupei. Şi în alte campionate ştiu că este la fel.

- Paul, revenind la Liga I, cum ţi se par străinii care au venit?


- Nu-i cunosc, nu am auzit de ei şi nici nu am avut cum să-i văd în aceste amicale. Dar, din experienţă vă spun, adevărata valoare în partidele oficiale o arăţi.


- Crezi că CFR poate opri hegemonia echipelor bucureştene?


- Mie mi-ar fi plăcut ca şi echipa mea de suflet, Poli Timişoara, să fie acolo, sus. Dar, dacă ei nu pot acum, atunci m-aş bucura pentru CFR Cluj. Cred în forţa ardelenilor. Apoi, cred că ei vor fi urmaţi de Steaua şi apoi de Rapid.

- Contra a promis că la vară se întoarce la Poli. Vii şi tu cu el?


- Mă gândesc des la Poli, dar vreau să mai joc prin străinătate. M-am ataşat mult de Italia. Aş sta chiar toată viaţa aici, dar asta nu înseamnă că la o eventuală ofertă bună nu mă voi gândi.

>> Prietenia dintre toţi componenţii lotului naţional reprezintă un important atu pentru echipa naţională. Este o atmosferă la lot cum nu am mai văzut niciodată de când sunt eu convocat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite