Doar 19 goluri în 11 ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Aliuţă, autorul golului din meciului Poli Timişoara - CFR Cluj, nu este un marcator de meserie. De data aceasta însă, reuşita sa a relansat campionatul. Marian Aliuţă a debutat

Marian Aliuţă, autorul golului din meciului Poli Timişoara - CFR Cluj, nu este un marcator de meserie. De data aceasta însă, reuşita sa a relansat campionatul.

Marian Aliuţă a debutat în prima divizie în sezonul 1996-1997, la Chindia Târgovişte. De atunci, mijlocaşul a evoluat pentru 11 formaţii, dintre care şase din ţară, şi a marcat doar 19 goluri. Cam cât a marcat, spre exemplu, dinamovistul Claudiu Niculescu (18 goluri) într‑un singur sezon (2006-2007).

Mijlocaşul, care a cochetat în trecut şi cu echipa naţională, a fost transferat în vară de Poli Timişoara, după mai multe experienţe ale jucătorului mai puţin reuşite prin ţări străine. Aliuţă nu a izbutit însă nici la Poli să revină la forma care l-a consacrat în trecut.

Ba chiar, în ultima vreme, abia mai prindea un loc pe banca de rezerve. La meciul cu CFR Cluj, ultimul din acest an, Marian şi-a spălat păcatele pentru tot sezonul, golul său administrându-le ardelenilor prima înfrângere din actualul campionat.

"Mă bucur pentru acest gol, care mi-a mai spălat din păcate, mai ales că evoluţiile mele de până acum au lăsat de dorit. Am trecut prin momente grele, dar de acum sper să fie mai bine. Pot spune că m-am descătuşat", a spus Aliuţă.

Nu-i plac golurile

Aliuţă a spus de mai multe ori că, deşi este mijlocaş, îi place să evolueze în spatele vârfurilor. Totuşi, Marian nu a izbutit multe goluri la viaţa sa. Ba, din contră, chiar şi-a trecut de foarte puţine ori numele pe lista marcatorilor. Dintre cele 11 echipe pentru care a evoluat, fotbalistul a reuşit cele mai multe goluri (4) la Steaua, în sezonul 2002-2003.

În schimb, pentru Şahtior nu a marcat niciun gol (2001-2002). Reuşita lui Aliuţă a produs bucurie în tabăra echipelor bucureştene, care de acum se gândesc iarăşi la titlu. "De după meci mă tot gândesc la o formulă de a-l premia pe Aliuţă, care nu a uitat că este stelist.

Pe lângă faptul că a marcat un gol de generic, a relansat şi campionatul. Chiar dacă nu a marcat multe goluri, important este că a făcut-o exact atunci când a trebuit", a spus şi Valeriu Argăseală, preşedintele executiv al Stelei.

Este cel mai important gol al meu din acest sezon, pentru că este şi singurul. Sper că am depăşit perioada grea.
Marian Aliuţă
mijlocaş, Poli Timişoara

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite