Un francez pentru un vis olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marc Silvert este antrenorul de la care federaţia aşteaptă să califice naţionala de baschet feminin la JO de la Beijing Baschetul feminin românesc îşi caută consacrarea în elita

Marc Silvert este antrenorul de la care federaţia aşteaptă să califice naţionala de baschet feminin la JO de la Beijing

Baschetul feminin românesc îşi caută consacrarea în elita mondială odată cu înregimentarea antrenorului francez Marc Silvert. Fostul tehnician al echipei US Valenciennes, cu care şi-a trecut în palmares un loc doi în Final Four al Euroligii feminine, are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele cinci locuri la Campionatul European programat în luna septembrie, în Italia.

O astfel de poziţionare ajută echipa României să intre în turneul preolimpic, care le poate trimite pe fetele noastre la JO de la Beijing. "Am venit pentru prima oară în România anul trecut, când am urmărit-o pe Anne Marie Parău. Au urmat apoi discuţii cu oficialii federaţiei şi m-am decis să accept provocarea de a antrena naţionala României", a spus Marc. Realizarea obiectivului nu va rămâne nerăsplătită, francezul având promisă o primă de 6.000 de euro dacă le califică pe fetele noastre la Beijing.

Pus pe regim spartan

Venit în România în urmă cu opt zile, Silvert are la dispoziţie două luni pentru a forma o echipă competitivă, care să reuşească o prestaţie foarte bună la Europenele din Italia. Francezul pare pus pe treabă şi deja a scos untul din fetele noastre după primele antrenamente. Cu un accent pus pe o pregătire fizică ireproşabilă, Marc a programat şi câte patru şedinţe de pregătire pe zi. "Urmează zilele în care vor face câte cinci antrenamente", spune Silvert.

Acesta a primit credit total din partea federaţiei. "Avem un culoar favorabil de această dată. Cu Larisa Toma şi Monica Broşovszky revenite la naţională, şansele noastre au crescut considerabil.

În plus, Germania ori Belgia, echipe pe care le vom întâlni la Campionatul European, nu sunt peste noi din punct de vedere valoric. Împreună cu Marc, cred că ne vom îndeplini obiectivul de a ne clasa între primele cinci la Europene", crede preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite