Un francez în naţionala de baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Baschet a demarat formalităţile pentru înregistrarea la FIBA a jucătorului Brice Kalala Kabengele, care, astfel, va putea evolua în naţionala ţării noastre. "Având în

Federaţia Română de Baschet a demarat formalităţile pentru înregistrarea la FIBA a jucătorului Brice Kalala Kabengele, care, astfel, va putea evolua în naţionala ţării noastre.
"Având în vedere că jucătorul are dublă cetăţenie, româno-franceză, trebuie să opteze pentru una din cele două echipe naţionale. FIBA va înregistra cererea noastră, după ce vom primi acordul federaţiei franceze, iar Kabengele va deveni, oficial, jucătorul nostru", a declarat preşedintele FRB, Carmen Tocală. Kabengele (24 de ani, 1,90 metri) s-a născut la Timişoara, dar la vârsta de 3 ani a emigrat în Franţa, împreună cu familia. La seniori, a evoluat în ligile inferioare din Franţa, întorcându-se în România, în 2005, când s-a legitimat la CSU Sibiu. "Sunt onorat să joc pentru naţionala României", a declarat Kabengele, care a evoluat în echipa românilor la All Star Game-ul de la Cluj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite