S-au chinuit 90 de minute cu traficul maghiar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au chinuit  90 de minute cu traficul maghiar!
S-au chinuit 90 de minute cu traficul maghiar!

Timpul pe care tricolorii l-au parcurs cu avionul între Bucureşti şi Budapesta a fost la fel de lung ca şi cel dintre aeroport şi hotel. Tricolorii se află de ieri la Budapesta, unde mâine vor întâlni Ungaria (ora 21.00, Pro TV) într-un amical, ultimul test înaintea confruntării cu Franţa de la 5 septembrie.

Citiţi şi:


25 de kilometri într-o oră şi jumătate. Atât au mers „tricolorii“ cu autocarul, ajungând la hotel cu o întârziere destul de mare faţă de programul stabilit iniţial. Chiar dacă era aşteptat să ajungă odată cu restul jucătorilor care au venit separat în cursul zilei de ieri (Pantilimon, Bucur şi Neşu), Max Nicu a fost primul membru din stafful naţionalei care a ajuns la Ramada Plaza Hotel.

Surprins să vadă că este singur, Nicu s-a dus la recepţie, şi-a luat cheia de la cameră şi a urcat aşteptând sosirea grosului fotbaliştilor pentru a coborî la masă.

Cu toate că au fost escortaţi de poliţie şi au trecut pe roşu la majoritatea semafoarelor, „tricolorii“ au ajuns cu circa o oră mai târziu, istoviţi de traficul infernal din capitala Ungariei. Ei şi-au luat în primire camerele, au mâncat la restaurantul complexului, apoi s-au odihnit înaintea antrenamentului de seară.

Marius Vizer a venit după tricolori

Veniţi la scurt timp după autocar, în nişte maşini Mercedes, greii Federaţiei, Mircea Sandu, Ionuţ Lupescu, Adalbert Kassai, Miodrag Belodedici şi Daniel Prodan au mai zăbovit câteva minute în holul hotelului, la o măsuţă de la intrare. Lupescu s-a ridicat primul însă, stricându-le petrecerea celorlalţi.

„Haideţi, gata şueta!“, le-a strigat „Kaiserul“. Aceştia s-au retras, Mircea Sandu coborând ulterior la braţ cu omul de afaceri Marius Vizer, care a venit special pentru echipa naţională la hotelul din nordul Budapestei.

Cei doi s-au întâlnit şi cu căpitanul Cristi Chivu la recepţia hotelului, unde s-au întreţinut preţ de câteva minute.

Roman s-a ciocnit cu Apostol

Tricolorii au efectuat aseară primul antrenament la Budapesta, Răzvan Lucescu având la dispoziţie toţi jucătorii convocaţi. Pe parcursul lui, selecţionerul a vorbit mult cu Chivu, căpitanul naţionalei părând a fi sfătuitorul lui. Fotbaliştii au fost împărţiţi în două echipe şi au încins o miuţă, Răzvan punând presiune pe Marica, căruia i-a cerut atenţie la finalizare.

Un moment delicat s-a petrecut la un duel între Roman şi Apostol, în urma căruia mijlocaşul Unirii a rămas întins pe gazon, de unde s-a ridicat după mai bine de un minut. Naţionala se va antrena şi astăzi, iar selecţionerul intenţionează să îşi scoată elevii pe teren şi miercuri dimineaţa, în ziua meciului, pentru o şedinţă tehnico-tactică.

image

„Stop violenţei! Jucaţi pentru Marian Cozma!“

La hotelul unde stă naţionala, organizatorii maghiari le-au lăsat românilor şi un mesaj de pace după incidentele de la meciurile Steaua – Ujpest. „Welcome Romania. Hungary – Romania, play for Marian Cozma.

Stop violence!”, adică „Bine ai venit România. Jucaţi pentru Marian Cozma. Opriţi violenţa”, se putea citi pe una dintre tăbliţe. Şi selecţionerul Răzvan Lucescu a avut un îndemn pentru cei care vor fi pe stadion. “Să nu uităm că acest joc este în memoria lui Marian Cozma şi sper ca toată lumea să fie civilizată şi să nu existe niciun fel de incidente”, a punctat tehnicianul României.

Şansă pentru Neşu şi Dănănae

image

Accidentările l-au pus pe Răzvan Lucescu în postura de a nu avea niciunul dintre fundaşii laterali pe care în mod normal se bazează.

Săpunaru şi Raţ s-au accidentat, iar în locul lor, Lucescu jr îi va folosi pe Ovidiu Dănănae şi pe Mihăiţă Neşu, primul fiind debutant la naţională.

Mutu, un an, două meciuri

image

Adrian Mutu este indisponibil



În ultimul an, decarul naţionalei a jucat doar două meciuri pentru echipa naţională.

România va juca din nou fără Adrian Mutu, însă această situaţie pare a deveni una obişnuită pentru echipa naţională. În ultimul an de zile, mai precis după Euro 2008, „Briliantul” a lipsit de la aproape toate meciurile tricolorilor, bifând doar două, cel cu Franţa, scor 2-2, şi cel cu Serbia, scor 2-3, ambele disputate pe teren propriu.
În rest, a fost accidentat şi nu a putut răspunde convocărilor nici în mandatul lui Victor Piţurcă, nici în cel al lui Răzvan Lucescu. Acesta din urmă n-a apucat încă să îl antreneze pe Mutu la echipa naţională, primind în ultimul moment vestea îmbolnăvirii lui.

Lucescu s-a interesat şi ieri de soarta lui Adrian, vorbind chiar cu tehnicianul Fiorentinei, Cesare Prandelli. Acesta i-a spus că este îngrijorat de de soarta jucătorului său, dar că speră să îl aibă la dispoziţie în meciul cu Sporting Lisabona, de săptămâna viitoare, din play-offul Ligii Campionilor. „Mutu nu prezintă niciun virus, dar are în continuare o febră foarte mare”, a declarat tehnicianul italian presei din Peninsulă.

Deşi nu joacă, internaţionalul român are parte şi de veşti bune. Fosta deţinătoare a Cupei UEFA, Zenit St. Petersburg, îl vrea din nou. Ruşii au demis ieri antrenorul, pe olandezul Dick Advocaat. În locul lui este aşteptat Luciano Spalletti, fostul tehnician al Romei, care ar urma să vină la pachet cu Adrian Mutu.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite