Aici se ucid "taurii". Real Madrid - Barcelona, cea mai tare coridă din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămâne de văzut cine va fi toreadorul şi cine va fi animalul sacrificat, la finalul celei mai aşteptate întâlniri a anului la spanioli. Totul se va decide pe arena "Santiago Bernabeu", în faţa a 80.000 de oameni care vor dori să vadă "sânge".

MAI CITEŞTE Ce înseamnă Real Madrid - FC Barcelona, "El Clasico". Derby-uri de peste 80 de ani între Castilla şi Catalunia

Gică Popescu: "Trebuie să te consideri norocos că ai luat parte la un Real Madrid - Barcelona"

"Adevărul" va transmite în format livetext partida Real Madrid - FC Barcelona, care se va disputa, sâmbătă, începând cu ora 21:00.

Madrid e unul dintre oraşele în care corida e încă un sport tolerat. Este o tradiţie veche ca zeci de mii de oameni să privească, să aclame şi să aplaude lupta dintre om şi "bestie". Răpunerea animalului e momentul culminant al acestei competiţii extrem de sângeroase.

Mulţi dintre madrileni privesc "El Clasico", Real Madrid - Barcelona, cu aceiaşi ochi precum lupta cu taurii. În mintea lor, apare gândul că duşmanul din Catalunia poate fi comparat cu animalul dezlănţuit ce trebuie răpus.

"Santiago Bernabeu" este locul unde se desfăşoară cea mai aşteptată "coridă"din Spania. Real întâlneşte Barça pe arena ce poartă numele celui mai celebru preşedinte al grupării madrilene. De peste 60 de ani, cele două mari rivale îşi împart, aici, lovituri decisive în cursa lor pentru titlurile naţionale.

image


În prezent, arena poate găzdui 80.401 spectatori. În trecut, capacitatea stadionului, dat în folosinţă din 1947, a fost mult mai mare. Extinderea din 1953 a dat posibilitatea ca pe "Bernabeu" să poată asista 120.000 de spectatori şi să vadă la lucru pe Real Madrid. Nu o dată a fost atins maximul asistenţei la un derby cu FC Barcelona, în disperarea madrilenilor de a lua partea la spectacolul oferit de "El Clasico".

Oamenii se înghesuiau până lângă marginea terenului, acolo unde tuşa era trasată. Cu puţină şansă şi o împingere discretă, fanii mai curajoşi putea chiar să întindă mâna şi să atingă un favorit.

În timp, a existat o rivalitatea directă între Real şi Barça şi la stadioane. "Bernabeu" şi "Camp Nou" au crescut rând pe rând capacitatea pentru ieşi în faţă şi a se mândri. Totuşi, măsurile de securitate impuse de UEFA au dus la anumite planuri şi regândiri ce au dus la pierderea a câteva mii de locuri.

Sâmbătă, pe "Santiago Bernabeu", se va juca episodul 206 al celebrului Real Madrid - Barcelona, meci care, anul acesta, este mai echilibrat ca niciodată. Gazdele au nevoie de o victorie ca de aer în cursa pentru reducerea diferenţei de patru puncte până la catalani, în timp ce rivalii barcelonezi vor să-şi scoată duşmanii din cursa pentru titlu.

TURUL STADIONULUI "SANTIAGO BERNABEU":

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite