Pe străzile din Zurich s-a vorbit din nou româneşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au luat cu asalt Zurichul încă dinainte de prânz. Stropii de ploaie care au căzut mai bine o de oră nu i-au împiedicat pe suporterii să se simtă ca acasă. InarmaţI cu

Românii au luat cu asalt Zurichul încă dinainte de prânz. Stropii de ploaie care au căzut mai bine o de oră nu i-au împiedicat pe suporterii să se simtă ca acasă. InarmaţI cu tricouri, steaguri, fulare, eşarfe, dar mai ales cu încredere, ei au ţinut să-I întreacă în scandări pe rivalii italieni.

Un bucureştean originar din Ardeal s-a îmbrăcat în costum naţional pentru a le arăta tuturor cu mândrie că este roman. "O să-I mâncăm pe italieni, aşa cum înfulec eu aceste paste", glumea el, arătându-mi pălăria în care pusese farfuria cu paste.

Un constănţean era încântat de atmosferă. "Altădată dacă veneam 1.000 la meciurile naţionalei din străinătate. Acum am învăţat să ne susţinem jucătorii şI să ne bucurăm de eveniment", declara el. De altfel, în Fan Zone, de pe margine, italienii i-au filmat pe români în timp ce aceştia dansau şI cântau "Deşteaptă-te romăne!".

Intreprinzător" olandez

După poza devenită tradiţională din gară, în faţa replicii uriaşe a lui Chivu, românii au plecat să-şI completeze "arsenalul de meci". Pe Bahnhofstrasse, un olandez din Haga vindea fulare pentru meciul România-Italia, cu 20 de franci. Ne-a declarat că la 10 minute după ce se instalase în faţa unui părculeţ vânduse deja 13 şI era sigur că va rămâne cu geanta goală, aşa cum s-a întâmplat şI la Franţa-România.

Craioveanu şI Ianţu, cu trenul

Printre personalităţile care au ţinut să încurajeze echipa României s-au numărat şI Gică Craioveanu şI Virgil Ianţu, veniţI la Zurich cu trenul. Increzători în şansele tricolorilor, ei au acceptat să facă prognosticuri pentru "Adevărul". Vedeta de televiziune a declarat că România va învinge vu 1-0, în timp ce fostul internaţional miza pe 2-1 pentru ai noştri.

Două bilete, 1.000 de franci

Până la debutul partied, românii au umplut terasele şI magazinle din centrul oraşului. Un gorjean care trăieşte de 15 ani la Viena s-a târguit preţ de un sfert de oră cu un alt roman pentru a face rost de bilete la ultimele meciuri ale României din grupă. A reuşit să le cumpere cu mult peste preţul official, dar era mulţumit că vânzătorul a mai scăzut din preţ: de la 1.200 la 1.000 de franci ambele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite