Foştii stelişti impresionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi, victorios
Mirel Rădoi, victorios

În timp ce Steaua scârţâie în toate compartimentele, Goian, Rădoi şi Dayro Moreno străluesc la actualele lor formaţii.

Înfrângerea cu Rapid, scor 1-5, şi posibila ratare a titlului, şi implicit a prezenţei în Liga Campionilor, l-au pus pe gânduri pe Gigi Becali. Din vară, acesta vrea să reconstruiască echipa din temelii. „E problema noastră că nu avem echipă. Din vară o să vedem cine o să rămână, cine o să plece. Trebuie să reconstruim echipa", a afirmat, de curând, patronul „roş-albaştrilor". Interesant este că, în timp ce Steaua suferă pe toate planurile - atât în atac, cât şi în apărare - jucători vânduţi de Becali fac senzaţie.

Victoraş Iacob. În acest sezon a marcat nu mai puţin de 11 goluri pentru Iraklis. El este golgheterul echipei şi al doilea marcator din Grecia. La începutul anului 2008, Steaua l-a vândut la Kaiserslautern pentru numai 500.000 de euro. El s-a accidentat chiar de la primele antrenamente şi nu i-a ajutat prea mult pe nemţi în lupta pentru evitarea retrogradării. Înainte de a ajuns în Grecia,el a mai trecut pe la CS Otopeni.

Dorin Goian. În august 2009 a fost vândut la Palermo pe 2.000.000 de euro. Încet-încet a ajuns titular de drept într-o echipă care în Italia luptă pentru ocuparea unui loc de Liga Campionilor. „Goian este un jucător cu experienţă, nu are nevoie să mai crească. Sunt extrem de mulţumit de prestaţiile sale", a spus antrenorul Delio Rossi.

Mirel Rădoi. Vândut la Al Hilal în ianuarie 2009, Rădoi i-a impresionat pe arabi încă de la primul meci. A marcat de patru goluri, iar fanii îl numesc „Luptătorul". În repetate rânduri, presa din Arabia Saudită a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului căpitan din Ghencea. „Rădoi a demonstrat că are clasă. A adus fotbalul european în Arabia Saudită. Este un jucător foarte tehnic, iar plasamentul lui este foarte bun", a scris „Arriyadiyah" după primul meci jucat de mijlocaş la Al Hilal.

Dayro Moreno. Once Caldas deţinea 20% din drepturile federative ale lui Dayro Moreno, iar cu 600.000 de euro a cumpărat restul procentelor, de la FC Steaua în ianuarie 2010. Dayro a marcat şase goluri de la revenirea în Columbia, patru în campionat şi două în Copa Libertadores.

Florin Lovin. În iulie 2009 a fost vândut la Munchen 1860 pentru 500.000 de euro. „E o bestie! Liniştit la balon, bună prezentare şi un psihic puternic. Lovin a fost prima noastră opţiune pentru postul de mijlocaş defensiv", a spus Miroslav Stevici, directorul sportiv al celor de la Munchen 1860. El a fost accidentat aproape şase luni, iar fără el germanii nu s-au mai putut lupta pentru promovare.

Nicolae Dică. În iunie 2008, Dică a fost vândut la Catania. Nu s-a adaptat fotbalului italian aşa că a fost împrumutat, întâi la Iraklis, şi apoi la CFR Cluj. Sub bagheta lui Mandorlini, Dică a renăscut, iar clujenii vor să-l cumpere definitiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite